Sincan Tapu Sicil Müdürlüğü'ne operasyon düzenlendi: 19 kişiye gözaltı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Şubat 2009 10:13, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Sincan Tapu Sicil Müdürlüğü'ne düzenlenen operasyonda, aralarında Tapu Müdürü M.Ç.'nin de bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarda, Sincan Tapu Sicil Müdürlüğü görevlilerinin tapu işlemleri sırasında vatandaşlardan yapacakları işlem karşılığı rüşvet aldıkları, emlakçıların ve müteahhitlerin işlerini rüşvet karşılığında takip ettikleri bilgisine ulaşıldı.

"Parsel 2" kod adlı çalışmada, şüphelilerin maddi menfaat elde etmek amacıyla örgütsel bir yapı içerisinde hareket ederek özellikle arsa, tarla ve konut alım satım işlemlerinde emlakçıların işlerini takip ettikleri ve bu işlemler karşılığında rüşvet aldıkları; arsa satacak şahısların durumlarından faydalanarak irtibatlı oldukları alıcının lehine hareket etmek suretiyle satılacak arsa miktarından fazlasını satıcının bilgisi olmadan alıcı adına tescil ettikleri ve bu şekilde rüşvet karşılığı hileli satış işlemi yaptıkları; tapu müdürlüğünde yapılan işlemler karşılığında alınan rüşvet paralarını kendi aralarında paylaştıkları; irtibatlı oldukları kişilere başka şahıslar adına Tapu Sicil Müdürlüğünde kayıtlı gizli kalması gereken arsa, tarla ve konut bilgilerini usulsüz olarak menfaat karşılığında bildirdikleri; Sincan Tapu Sicil Müdürlüğü'nde işlem yapmaya gelen vatandaşların işlemlerini yavaşlatarak para vermeye mecbur bırakıldıklarının belirlendiği kaydedildi.

Her türlü delillendirme işlemini tamamlayan emniyet güçleri, yaptığı operasyonda Sincan Tapu Sicil Müdürü M.Ç. ile 4 müdür yardımcısı ve 13 tapu çalışanının da aralarında bulunduğu 19 kişiyi gözaltına aldı.

İ.D. ve Ş.A., Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Şüphelilere ait ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise suça konu bol miktarda doküman ele geçirildi. Emniyetteki sorguları tamamlanan 17 zanlı, "TCK 220. maddesi kapsamında kanunun suç saydığı fiilleri işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt faaliyetleri çerçevesinde haksız kazanç elde etmek ve rüşvet almak-vermek" suçlarından Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

Zanlılar arasında kadınların da bulunması dikkat çekerken; şüpheli şahısların bir kısmı emniyetten çıkışlarında yüzlerini saklamaya çalıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber