Tapudaki rüşvet çarkını ortaya çıkarmak için klimaya kamera konulmuş

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 28 Şubat 2009 09:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Emniyet, 3 ay boyunca yaptığı takibin ardından Tapu Müdürlüğü'ndeki rüşvet çarkını ortaya çıkardı. İşte polisin gizli kamera koyduğu yerler...Sincan Tapu Müdürlüğü'nde bahşiş adı altında alınan rüşvet polisin içeriye yerleştirdiği gizli kamera ile belgelendi. Tapuda işlem yaptıran vatandaşlardan rüşvet alındığı, emlakçı ve müteahhitlerin işlerinin para karşılığı takip edildiği Parsel-2 operasyonuyla gün yüzüne çıktı. Ankara Emniyeti Mali Büro ekipleri, mahkemeden gizli izleme kararı çıkartarak Tapu Müdürlüğü'ndeki asma tavan ve klimaların içine gizli kamera yerleştirdi.

SANİYE SANİYE KAYDEDİLDİ

Tapuda dönen rüşvet çarkı 3 ay boyunca gizli kameralarca saniye saniye kaydedildi. Rüşvetin delillendirilmesinden sonra yapılan operasyonda 13'ü tapu çalışanı 17 kişi gözaltına alındı. Tapuda görevli personelin gün içerisinde emlakçı ve müteahhitlerden aldıkları rüşvet paralarını akşam mesai sonrası aralarında paylaştıkları ortaya çıktı. Polis kamerası rüşvet paralarının paylaşımını da kayda aldı. Mali Büro Amirliği'nde sorguları tamamlanan tapu müdürü, 4 müdür yardımcısı, 8 memur ile 4 emlakçı savcılığa sevk edildi.

GİZLİ BİLGİLERİ VERMİŞLER

Oerasyonda tapu çalışanlarının vatandaşların tapu işlemlerini yavaşlatarak, para vermeye zorladıkları, gizli kalması gereken tapu kütük bilgilerini menfaat ilişkisi oldukları kişilere verdikleri ve hileli satış işlemleri yaparak bundan pay aldıkları belirlendi. Tapu personeli rüşvet alırken bina içine yerleştirilen kameralarca görüntülendi. Tapu çalışanlarının özellikle arsa, tarla ve konut alım-satım işlemlerinde para karşılığı emlakçıların işlerini takip ettikleri ortaya çıkartıldı.

MÜDÜR YARDIMCISINA RÜŞVET TERFİSİ

Soruşturtmada, tapu çalışanlarının kendi aralarında da birbirlerinin işlerini yaparken de rüşvet aldıkları anlaşıldı. İşlemler için vatandaşlardan 50 ile 200 lira rüşvet alan tapu görevlilerinin mal varlıkları da mercek altına alındı. Rüşvet çarkına giren bazı personelin üst görevlere terfi ettirildiği öne sürüldü. Gözaltına alınan Müdür Yardımcısı Z.S'nin tapu müdürü olarak başka bir ile tayin edildiği anlaşıldı. Z.S'nin tayin olduğu yeni birime gitmek için ilişiğini kestiği gün gözaltına alındığı ortaya çıktı.

ÖRGÜT KURMAKLA SUÇLANIYORLAR

Sincan Tapu Müdürü M.Ç, müdür yardımcıları H.İ, N.Y, E.S. ve Z.S'nin de aralarında bulunduğu 17 zanlı, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt faaliyetleri çerçevesinde haksız kazanç elde etmek ve rüşvet almakvermek" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber