Erdoğan'a Suriye'den fahri doktor unvanı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2009 12:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Suriye'deki Halep Üniversitesi tarafından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a fahri doktor unvanı verileceği bildirildi.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, 24 Şubatta Halep Üniversitesi senatosunda yaptıkları toplantı sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a fahri doktor unvanı verilmesinin kararlaştırıldığını söyledi.

Gaziantep Üniversitesi ile Halep Üniversitesi arasında yürütülen işbirliği projeleri çerçevesinde Suriye'nin Halep şehrine gittiklerini ve buradaki temasları sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a büyük bir sevgi olduğunu gördüklerini anlatan Coşkun, alınan kararın kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Coşkun, "Halep Üniversitesi senatosundaki toplantı sırasında Rektör Prof. Dr. Muhammed Nizar Akil bir telefon görüşmesini takiben heyecan, sevinçle senato odasına girdi ve özellikle İsrail'in Gazze'ye saldırısı konusunda izlediği politikayla tüm İslam dünyasının takdirini kazanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a üniversitelerinin fahri doktor unvanı verme kararının onaylandığı haberini aldıklarını açıkladı. Bu esnada tüm senato üyeleri kararı ayakta alkışladı. Bizler bu olayı büyük bir gurur ve mutlulukla izledik"dedi.

Halep Üniversitesinin 50 yıllık geçmişi olduğunu ve tarihinde ilk kez Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a fahri doktora verildiğini bildiren Yavuz Coşkun, Halep'te yürüttükleri temaslarda görüştükleri tüm yetkililerin Türkiye'nin bu tavrından duydukları memnuniyeti dile getirdiklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber