Memur-Sen'den 'Yılın En'leri' ödül töreni

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2009 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa - Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Bursa Şubesinin, kurucu Genel Başkan şair-yazar Mehmet Akif İnan'ın anısına düzenlediği "Mehmet Akif İnan'ı Anma ve Yılın En'leri" ödülleri törenle sahiplerine verildi.

Tayyare Kültür Merkezi'ndeki etkinliğe katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Yılın Valisi" seçilen Bursa Valisi Şahabettin Harput'a ödülünü verdi.

"Mehmet Akif İnan Özel Demokrasi Ödülü"nü Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'dan alan eski Cumhuriyet Savcısı Gültekin Avcı da yaptığı konuşmasında, 28 Şubat gibi kara bir günde "aydınlık bir demokrasi ödülü" almanın mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

Avcı, Türkiye'nin güçler mücadelesini tam olarak tamamlayabilmiş bir ülke olmadığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Demokratik ve anti demokratik güçler arasında, hatta operasyonel mitinglerin yapıldığı bir ortamda, Türkiye'nin tapusunun kime ait olduğu bile masaya yatırıldı. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki, Türkiye Cumhuriyeti'nin tapusu aziz milletimizindir. Bu tapu öylesine kadim ve azizdir ki, hiçbir kişiye hiçbir kuruma, kişiye, zümreye tahsis edilemez. Bu tapuda Sencerlerin, Alparslanların, Osmanların, Muratların, Abdulhamitlerin kanları vardır. Tarih elbette ki, 28 şubat operasyonundan hesabını soracaktır. Ama umarım ki, tarih sormadan önce gerçek Cumhuriyete yakışır bir şekilde savcılarımız sorar."

Gecede gazeteci yazar Şamil Tayyar'a "Yılın Gazeteci Yazarı Ödülü", Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam da "2008 Yılı Başarı Ödülü" aldılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber