İlköğretim öğrencisi 60 kız, tasarruf için saçlarını kestirdiler

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 02 Mart 2009 10:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İlköğretim öğrencisi 60 kız, bellerine kadar uzattıkları saçlarını kestirdi.İlköğretim öğrencisi 60 kız, bellerine kadar uzattıkları saçlarını küresel ısınma ve su tasarrufuna dikkat çekmek için kestirdi. Duyarlı minikler, amaçlarının şampuan gibi kimyasal madde kullanımını azaltmak, su ve elektrik tasarrufu sağlamak olduğunu açıkladı...

Trabzon'un Akçaabat ilçesindeki Mehmet Arslantürk İlköğretim Okulu'nun kız öğrencileri, küresel ısınmaya ve su tasarrufuna dikkati çekmek için bellerine kadar uzattıkları saçlarını kestirdi. Yaklaşık 60 kız öğrencinin bellerine kadar uzanan saçları, okulun velilerinden olan kuaför tarafından kesildi.

VELİLERDEN İZİN ALINDI

Okulun müzik öğretmeni Sema Erenel, dünyanın geleceğini ilgilendiren büyük bir tehlike olan küresel ısınmaya dikkati çekmek ve bunun önüne geçmek için uzun saçlı kız öğrencilerin saçlarını, velilerinin izni ve bilgisi dahilinde kestirdiklerini söyledi. Saçlarını kestiren öğrencilerden İrem Yıldız, "Saçlarım kısalınca sudan, elektrikten, şampuandan tasarruf ediyoruz. Saçlarımız kısalıyor ama dünyamızın ömrünü uzatıyoruz" dedi. Büşra Balta, "Sularımız gittikçe yok oluyor. Ben de buna katkıda bulunmak istedim" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber