Erdoğan, Ankara-İstanbul otoyoluna ilk ağaçı dikti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mart 2009 13:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çevreyi göz ardı eden bir sanayileşme anlayışında olmadıklarını vurgulayarak, "(Ne olursa olsun kalkınma) demiyoruz. (Sanayileşelim, çevre önemli değil) demiyoruz. Yatırımları önemseyip ormanlarımızı ihmal etmiyoruz. Enerji yatırımlarına odaklanıp çevre meselelerine, kültürel ve tarihi eserlere kayıtsız kalmıyoruz. Çünkü biz bu günden geleceği şekillendirmenin mücadelesini veriyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan, Etimesgut'ta Ankara-İstanbul Otoyolu ağaçlandırma törenine katıldı. Anadolu Otoyolu'nun Ankara-İstanbul arasında Bolu, Düzce, Sakarya, Kocaeli, Adapazarı ve İstanbul'da gerçekleştirilen dikimlerle toplam 400 bin fidanın toprakla buluşturulacağını anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bizim sorumluluklarımız sadece bu günle sınırla değil. Gelecek nesillere daha iyi, daha fazla, özellikle burada altını çizerek söylüyorum, daha fazla kalkınmış, daha demokratik ve daha yaşanabilir bir ülke teslim etmek zorundayız. Günü kurtarmak gibi ucuz politikaların ardına düşmüyor, kendimize çok daha büyük hedefler, çok daha geniş ufuklar çiziyoruz."

Hükümetlerinin çevreyi göz ardı eden bir sanayileşme anlayışı içinde olmadığını vurgulayan Erdoğan, orman yangınlarına da değindi.

"Orman yangınları bizi adeta evlatlarımızı kaybetmiş gibi yüreğimizden yaralıyor" diyen Erdoğan vatandaşları bu konudaki hassasiyeti elden bırakmamaya davet etti.

Gerek merkezi hükümet gerekse büyükşehir belediyesi olarak Ankara'yı ağaçlandırmak, bu konuda da örnek başkent yapmak için çalıştıklarını anlatan Erdoğan, şunları söyledi:

"Başlattığımız ağaçlandırma seferberliği kapsamında da Ankara başkent olarak kendine yakışanı yaptı. Büyük başarı gösterdi. Türkiye genelinde Ankara katılım ve bağış miktarı bakımından birinci, fidan üretimi ve karayolu ağaçlandırması bakımından ise 2. sırayı aldı. 2008 yılı için planlanan 10 bin 900 hektara karşılık Ankara'da 16 bin 438 hektar alanda çalışma yapıldı. Geçen yıl 6 milyon 351 bin adet fidan dikilen Ankara'da bu rakamı 2009 yılında 10 milyona çıkaracağız.

Ülkemizi yeşilin her tonuyla donatacağız. Sakarya, Düzce, Bolu, Kocaeli illerimizde belediyelerimizin verdiği destekle attığımız bu adımın ne denli başarıya ulaştığını hep birlikte göreceğiz. Türkiye genelinde yapacağımız çalışmalarda el ele, omuz omuza yeşili bütün yol güzergahlarına egemen kılma yolunda herkesten destek bekliyorum."

Ağaçlandırma programı çerçevesinde Bolu, Düzce, Sakarya, Kocaeli ve İstanbul'da da eş zamanlı fidan dikimi yapıldı.

Erdoğan, tören alanının yanında bir fidanın köklerine toprak attı ve su verdi. Görüntü almak isteyen gazetecilerin talebi üzerine tekrar küreği alan Erdoğan "Doğal olsun değil mi?" diyerek espri yaptı.

Törenin ardından parti otobüsüyle Etimesgut'ta tur atan Erdoğan'a vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu. Erdoğan da çocuklara akıllı ajanda ve oyuncak hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber