Aralarında astsubay da bulunan 8 kişiye insan kaçakçılığından gözaltı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Mart 2009 14:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir, İzmir ve Mardin'de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, insan kaçakçılığı yaptıkları öne sürülen, biri astsubay 8 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, Altınova beldesinde kaçakların yasa dışı yollardan yurt dışına götürülmesini organize ettikleri öne sürülen suç örgütü üyelerini takibe aldı.

Güvenlik güçleri, yaklaşık 5 ay süren takip sonucunda, Balıkesir Emniyet Müdürlüğünün koordinasyonunda Ayvalık, İzmir kent merkezi ve Bergama ilçesi ile Mardin'de eş zamanlı operasyonlar düzenledi.

''Barbaros'' adı verilen operasyonlarda, örgütün lideri olduğu iddia edilen A.E. (36) ile M.D. (18) ve Ö.K. (36) İzmir'de, F.Ö. (44) ve eşi L.Ö. (42) Bergama'da, M.E.Y. (23) ile A.İ. (26) de Mardin'de yakalandı.

Altınova beldesinde görev yapan ve bu kişilerle irtibat halinde olduğu öne sürülen jandarma başçavuş A.K. de gözaltına alındı.

Doğu ülkelerinden getirdikleri yabancı uyrukluların yasa dışı yollardan Yunanistan'a gitmelerini sağladıkları iddia edilen zanlılar, Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğündeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber