1.5 trilyonluk müdür

Haber Giriş : 14 Aralık 2004 00:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti'nin iktidara geldiği günden bu yana yolsuzlukla mücadele kapsamında yapılan çalışmaların ne kadar hız kazandığı malum. Halen, devleti zarara uğratan bazı isimlerden hesap sorulmamış olsa bile, özellikle bugüne kadar verilen zararı en aza indirgemek için verilen uğraş takdire değer. Bir yandan hükümetin ve gerekli birimlerin verdiği mücadeleyi izlerken bir yandan da tüyler ürpertici skandallarla karşılaşmıyor değiliz. Geçtiğimiz günlerde öğrendiğim bir olay bunun en çarpıcı örneği. Hükümetin, yıllar yılı Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri olan kamu bankalarına ne kadar önem verdiğini biliyorum. Bu bankalarda ?'görev zararı'' adı altında batan kredilerin tahsilatı için gösterilen çaba da oldukça önemli.

Ancak, bütün bu çabalara rağmen, kimi aksaklıklar da yaşanmıyor değil. Örneğin; kamu bankalarında çalışan binlerce personelin kaderini elinde tutan Ziraat Bankası'nın Personelden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Şeref Aksaç hakkında soruşturma başlatıldı.

Şimdi sıkı durun! Çünkü; başlatılan soruşturmanın nedeni çok ilginç.

Aksaç'ın hesabında 1.5 trilyon lira tespit eden Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Aksaç hakkında 3628 sayılı ?'mal beyanı ve rüşvetle mücadele yasası'' uyarınca soruşturma başlattı.

Evet, yanlış duymadınız, 1.5 trilyon lira. Bir bürokratın hesabında bu kadar paranın nasıl biriktiği merak konusu. Bu merakımız, BDDK'nın başlattığı soruşturmanın tamamlanmasının ardından giderilecek. Söz konusu soruşturmanın uzun süreceğini zannetmiyorum. Soruşturma tamamlandığında çıkan sonucu da yine bu köşede okuyacaksınız.

Banka hibeleri nerelere harcanıyor?

Zaman zaman okuyucularımdan gelen maillere yazılarımda yer veriyorum. Bu maillerde bazen öyle bilgiler oluyor ki; yaşananlardan haberi olmayan yetkililer, bunları öğrendikleri zaman derhal harekete geçiyor. Bundan önce bunu birkaç kez yaşadım.

Bu nedenle bir okuyucumun gönderdiği maili sizlerle paylaşmak istedim:

?'Selam ben Milas Orman İşletmesi'nde çalışmaktayım. Maaşımı Akbank şubesinden alıyorum. Akbank maaş sözleşmemizin yenilenmesine karşılık olarak eylül ayında işletmemize 29 milyar verdi. Ancak bu paralar, personel ve orman yangın işçilerinin ihtiyaçları için harcanması gerekirken amirlerin odalarına, makam araçlarına klima, Ören'deki yazlık lojmanlarına uydu antenleri, 4 milyara fotoğraf makinası alınması gibi yerlere harcanmaktadır. Ne yangında canını ortaya koyan işçilerin ne de alt kademenin ihtiyacı için harcanmaktadır. Biz, alınan paranın yangın söndürme işçilerinin ve alt kademe memurların ihtiyaçlarının karşılanması için başvurduğumuz zaman hep ret cevabı almaktayız''.

Murat Kelkitoğlu/ Star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber