MEB, sözleşmeli öğretmene kadro vaadini kılavuza koydu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Mart 2009 10:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı 2009/1 Sözleşmeli Öğretmenlik İçin Başvuru ve Görevlendirme Kılavuzunda sözleşmeli öğretmen olarak fiilen görev yapanlardan zorunlu çalışma sürelerini tamamlayanların bir takvim içinde kadrolu öğretmenliğe geçirilme çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Kadrolu öğretmenlerle ihtiyacın karşılanamamsı durumlarında sözleşmeli öğretmen istihdam edilmesine yönelik çalışmaların 2006-2007 eğitim-öğretim yılı itibarıyla sisteme girdiğini belirten Bakan Çelik, şu an çin 50 bin sözleşmeli öğretmen istihdamına ulaşıldığını belirti.

İşte kılavuzda yer alan açıklama

Bizim amacımız sizlere objektif ve kaliteli hizmet vermektir. Bu amaçla her yıl daha fazla öğretmen adayımızı istihdam etmek için çalışıyoruz. Kadrolu öğretmenlerle ihtiyacı karşılayamadığımız durumlarda sözleşmeli öğretmen istihdam edilmesine yönelik çalışmalarımız 2006-2007 eğitim-öğretim yılı itibarıyla sistemimize girmiş ve 50.000 sözleşmeli öğretmenin istihdamına ulaşmış bulunmaktadır. Öğretmen ihtiyacının karşılanması amacıyla bu sayının daha üst seviyelere çıkartılması hedeflerimiz arasındadır. Ayrıca, hâlen sözleşmeli öğretmen olarak fiilen görev yapanlardan zorunlu çalışma sürelerini tamamlayanların bir takvim çerçevesinde kadrolu öğretmenliğe geçirilme çalışmalarımız da hızla devam etmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber