Vodafone Türkiye'de işten çıkarma krizi

Haber Giriş : 05 Mart 2009 15:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İletişim devi Türkiye'de toplu işten çıkarma kararı aldı. Çalışanlar panikte, binaya çok sayıda ambulans geldi. Personeli sakinleştirmek için ilaç dağıtılıyor.

Vodafone Türkiye merkez binasında toplu işten çıkarma kararı nedeniyle büyük panik yaşanıyor.

HaberTürk'te yer alan habere göre, ambulanslar peş peşe binaya girerken, bir haftadır sinir harbi yaşanan binada gerilim zirveye tırmandı. İçeriden aldığımız bilgilere göre, çalışanlara Passiflora isimli sakinleştirici dağıtılmış, toplantı odalarının kullanılması yasaklanmış ve dışarıdan girişlere izin verilmiyormuş. Ayrıca flash bellek kullanılması da iki gündür yasaklanmış durumda.

KAÇ KİŞİ ÇIKARILACAK?

Şirketin basın ve halkla ilişkiler birimi toplu işten çıkarma iddialarını yalanlarken, yönetimin Maslak'taki merkez binadan 180, Mecidiyeköy'deki binadan ise 80 kişiyi çıkaracağı öne sürülüyor. Bir üst düzey yöneticiden gelen bilgiler ise bu rakamın 600'e yaklaşacağı yönünde?

BİR HAFTADIR BİLİNİYORDU

Bir haftadır işten çıkarma söylentileriyle moralleri bozulan çalışanların ise şu an gergin bir şekilde bekleyişte olduğu belirtiliyor.

Telsim'i satın alarak Türkiye pazarına giren İngiliz GSM devi Vodafone'a 2008 yılını son aylarında Danone Türkiye Genel Müdürü Serpil Timuray CEO olarak atanmıştı. Timuray'ın gelmesinden sonra üst yönetimde başlayan değişimin şimdi alt kadrolara sıçradığı ifade ediliyor.

Bu arada, şirket TMSF yönetimindeyken bile abone sayısını artırmak için büyük çaba harcayan genç kadronun da çıkarılacak listesinde olduğu öne sürülüyor.

Saat 15.17 itibarıyla binan önünde büyük bir sesizlik var. Katlardaki güvenlik görevlilerinin sayısı artırıldı.

Mecidiyeköy binasındaki çalışanlarda da tedirginlik sürüyor...

Şu anda üst yönetim çalışanlara gönderilmek üzere bir metin hazırlıyor. Bu metin mail olarak tüm çalışanlara gönderilecek.


Vodafone Türkiye 600 kişiyi işten çıkartma kararı aldı. Vodafone'da alınan işten çıkartma kararı Maslak'taki binada büyük üzüntüye neden oldu.

Vodafone Türkiye'nin yeni CEO'su Serpil Timuray, henüz iki gün önce 2009 yılında 500 yeni istihdam yaratacaklarını açıklamıştı.

Yaşanan ekonomik kriz, telekom devi Vodafone'un Türkiye faaliyetlerini de vurdu. Edinilen bilgiye göre, Vodafone'da toplu halde işten çıkartılanların sayısı 600 kişiye ulaştı. Bu karar, henüz Kasım ayında Danone'den Vodafone'un başına getirilen Serpil Timuray'ın ilk stratejik kararı olarak değerlendiriliyor.

İŞTEN ÇIKARTILANLARA EKSTRA MAAŞ

Öte yandan Vodafone, işten çıkartma kararı aldığı çalışanlarına yönelik özel bir paket hazırladı. Çıkarttığı elemanlarını bir insan kaynakları şirketine yönlendiren Vodafone, iş bulmalarına yardımcı olacak. Ayrıca işten çıkartılanlara 3-6 ay tutarında aylık maaş hediye olarak verilecek.

Haber Türk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber