Erdoğan'a suikast dinlemeye takıldı, 5 şüpheli serbest

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mart 2009 11:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Adana mitingi sırasında suikast hazırlığında oldukları iddiasıyla gözaltına alınan biri kadın 5 kişi adliyeye sevk edildi.

Yaklaşık 15 gündür izlenen ve soyadı açıklanmayan Arzu adlı kadının telefonda "Başbakan'a suikast düzenlesek mi mi?" sözleri teknik takibe takılınca Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Arzu adlı kadın ile bağlantılı olduğu düşünülen 4 kişiyi gözaltına aldı.

Emniyette 5 kişinin sorgulaması sürürken, Adana Valisi İlhan Atış ise gözaltına alınan kişilerle ilgili incelemenin devam ettiğini şu an için açıklama yapmayacağını bildirdi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgulamaları tamamlanan 5 kişi, adli tıp kurumundan rapor alındıktan sonra adliyeye sevk edildi.


Başbakan'a saldırı hazırlığında yakalanan 5 kişi serbest bırakıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Adana ziyareti sırasında eylem hazırlığında oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 5 kişi ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Zanlılar arasında bulunan Arzu Ö.(20)'nün Adana Ruh Sağlığı Hastanesi'ne sevk edileceği bildirildi.

Sabah saatlerinde Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorguları tamamlandıktan sonra adliyeye çıkarılan Arzu Ö., Ali Rıza D., Ali T., Hakan Ş. ve Sinan A., serbest bırakıldı. 20 yaşındaki Arzu Ö.'nün Adana Ruh Sağlığı Hastanesi'ne sevk edileceği bildirildi.

Başbakan'a saldırı düzenleyecekleri iddiasıyla yakalanan zanlılar önce Adana Adli Tıp Kurumu'na, ardından da adliyeye getirilmişti. Zanlıların adliyede özel yetkili cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alındı.


Başbakan'a eylem hazırlığı yapan 5 şüpheli adliyede

ADANA,

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumartesi günkü Adana mitingi sırasında eylem hazırlığında oldukları şüphesi ile gözaltına alınan 1'i kadın 5 şüpheli adliyeye sevkedildi.

Mesleğini ?tiyatrocu' olarak söyleyen A. adlı kadının teknik takibe takılarak evinde gözaltına alınmasından sonra 4 kişi daha pazar günü gözaltına alınarak sorgulandı. 5 şüpheli bu sabah sağlık kontrolünden geçirildikten sonra terör ve çete suçlarına bakan özel yetkili cumhuriyet savcılığına sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber