Veli Küçük ile savcı arasında gerginlik

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2009 17:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Ergenekon davasının 63. duruşmasının görülmesine başlandı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda görülen davanın duruşmasına, Erkut Ersoy, Hayrettin Ertekin, Ümit Sayın, Kahraman Şahin, Mehmet Adnan Akfırat ve Erol Ölmez dışındaki 32 tutuklu sanık katıldı. Duruşmada, tutuksuz sanıklardan Güler Kömürcü Öztürk de hazır bulundu.

Duruşmaya, tutuklu sanıklardan Muhammet Yüce'nin savunmasının alınmasıyla devam ediliyor.


Veli Küçük'ün cep telefonu sinyalleri mahkemede

İstanbul ? İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Telekomünikasyon İletişim Daire Başkanlığından istenen, tutuklu sanıklardan emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün, 30 Nisan-11 Mayıs 2006 tarihlerinde bulunduğu yerlerle ilgili cep telefonu sinyallerine ilişkin yazı mahkemeye ulaştı.

Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin, müdahil Cumhuriyet Gazetesi avukatlarının talebi doğrultusunda Telekomünikasyon İletişim Daire Başkanlığından istediği, "30 Nisan 2006 tarihinde yapıldığı iddia edilen Ataşehir toplantısına katılanların 29 Nisan 2006 tarihinden gazetenin bombalandığı 11 Mayıs 2006 tarihine kadarki süreçte nerelerde olduğuna ilişkin baz istasyonu bilgileri" dosyaya konuldu.

Buna göre, Veli Küçük'ün 29 Nisan 2006'da Ankara'da Maltepe, Gençlik Caddesi, Erk Otel, Bayındır Sokak, Ziya Gökalp, Sakarya Caddesi, Dikmen, Gölbaşı ve Mogan'da baz istasyonu kayıtlarının olduğu görüldü.

Küçük'ün cep telefonu kayıtlarına ilişkin 30 Nisan 2006 tarihinde ise baz istasyonu verilerinin, "İstanbul Dedeman İş Merkezi, Gayrettepe Ayazma ve Darphane"den, 1 Mayıs 2006'da ise İstanbul Capitol, Kışlaönü, Rum Mezarlığı, Nispetiye'den alındığı kaydedildi.

Mahkemeye daha önce gönderilen yazılarda ise Muzaffer Tekin'in 30 Nisan 2006'da Göztepe, Ziverbey Maltepe ve Pendik'te, Fikri Karadağ'ın Balıkesir'de, Rasim Görüm'ün Hendek'te olduğu belirtilmişti.

Yazılarda Danıştay saldırısı davasının sanıklarından Alparslan Aslan'ın 1 Mayıs 2006'da Dudullu ve Ümraniye'de, Osman Yıldırım'ın ise Ataşehir'de bir telefon görüşmesi yaptığı ifade edilmişti.


Veli Küçük ile savcı arasında gerginlik

- Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Selim Akkurt'un savunması ve çapraz sorgusu tamamlandı. Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, Akkurt'un savunmasını yaptığı sırada sanık Veli Küçük'ün yerinde sürekli bir şeyler söylediğini belirterek, bunu ayağa kalkarak tekrarlamasını istedi.

Bunun üzerine ayağa kalkan Veli Küçük, sinirli bir şekilde ve yüksek sesle, "Bu nasıl mahkeme? Suçluysam assınlar beni. Bu Veli Küçük'e olan kinleri nedir bu savcıların, lütfen izah etsinler bana" diye konuştu.

Bu arada savcılara hakaret içeren sözler söyleyen Küçük, "savcıların, kendisi aleyhinde ifade verilmesi için herkese yalvardığını" ileri sürdü.

Küçük'ün bu sözleri üzerine Savcı Pekgüzel de "Küçük, hakaret içeren sözler söyledi. Siz duymadınız, ama biz burada duyduk başkanım" dedi.

Akkurt da savunması sırasında "Türk milleti, Kurtlar Vadisi gibi farazi dizilerle kandırılıyor. Bunlar, Atatürk'ü, Yavuz'u, Peygamberimizi anlatmıyorlar. Gençler bu şekilde onlardan gördükleriyle yetişiyor. Sadece biz değil, Türkiye'de binlerce kişi aynı şeyleri düşünüyor" diye konuştu.

Ergenekon operasyonunu Erzurum'da cezaevinde televizyondan öğrendiğini ve "Selim Akkurt adlı bir kişinin çeşitli suikastlar düzenleyeceğine" yönelik haberi de "isim benzerliği" olarak yorumladığını savunan Akkurt, Erzurum H Tipi Cezaevinde kendisini bununla ilgili sorgulayan Cumhuriyet savcısının, "Veli Küçük ve Fikri Karadağ'ın suikastlar için talimat verdiğini söylersen kurtulursun" dediğini, bunu reddetmesi üzerine de "Senin hayatın bitti. Hayatın boyunca cezaevinden çıkamazsın" ifadesini kullandığını ileri sürdü.

Fehmi Koru'yu, kendisinin ona suikast düzenleyeceği iddiasını öğrenmeden önce hiç tanımadığını, Koru'nun ise buna yönelik, "Yazılarımı dahi okumayan bir kişi bana suikast düzenlemek istiyormuş" dediğini belirten Akkurt, "Fehmi Koru, peki sen beni tanıyor musun, kişiliğimi biliyor musun? Bana atılan iftiralarla nasıl böyle bir şey söylersin? Ben, bırak seni öldürmeyi, Allah'ın yarattığı hiçbir canlıya kıyamam" dedi.

Akkurt, Orhan Pamuk ve DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün de aralarında bulunduğu isimlere suikast düzenleyeceği suçlamasına ilişkin de "Orhan Pamuk, ülkemize Nobel ödülü kazandırmış biri. Kendisine hiçbir husumetim yoktur. DTP Başkanı'na da husumetim yoktur" diye konuştu.

"Ergenekon" davasına 12 Martta devam edilecek

İstanbul - "Ergenekon" davasının duruşması 12 Mart Perşembe gününe ertelendi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, verilen aranın ardından alınan kararları açıkladı.

Sanıklardan Kemal Kerinçsiz ve avukatının talebi doğrultusunda MİT Müsteşarlığına müzekkere yazılmasına karar veren Mahkeme Heyeti, dilekçede belirtilen habere konu yazı içeriğinin de bu müzekkereye eklenerek, Danıştay saldırısından önce ve sonra düzenlenen, bu saldırı ve Hablemitoğlu cinayetinin "Ergenekon" adlı örgütle bir ilişkisi olduğuna dair 2 adet raporun Başbakanlığa sunulup sunulmadığının sorulmasını hükme bağladı.

Kerinçsiz'in evindeki aramayla ilgili 22 ve 23 Ocak 2008'deki video çekim görüntülerinin İstanbul Emniyet Müdürlüğünden istenmesine karar veren Mahkeme Heyeti, sanıklardan Aydın Yüksek'in talebi doğrultusunda, dilekçesinde söz edilen Halit Güngön'ün öldürülmesiyle ilgili dosyanın, incelenip iade edilmek üzere Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından istenmesini kararlaştırdı.

Mahkeme, sanıklardan Veli Küçük'ün avukatı Zeynep Küçük'ün, faili meçhul dosyalarının istenmesiyle ilgili taleplerini de bu aşamada davaya bir yenilik katmayacağından reddetti.

Tutuklu sanıkların bu hallerinin sürdürülmesine karar veren Mahkeme Heyeti, duruşmayı 12 Mart Perşembe günü saat 09.30'a bıraktı.

Bu arada, davanın tutuklu sanıklarından Doç. Dr. Emin Gürses'in cezaevinde kaldığı süre içerisinde "Avrasya Jeopolitiğinde Kafkasya", "Uluslararası İlişkilerde Paradigmalar" ve "Periferal Devlet" adlı 3 kitabın yazımını tamamladığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber