İstanbul'da barajların doluluk oranı yüzde 90'lara ulaştı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2009 17:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, barajların doluluk oranının yüzde 90'lara ulaştığını belirterek, "Bol su var diye israf etmeyin. Doğalgazı da, enerjiyi de tasarruflu kullanın" dedi.

Başkan Topbaş, Sultanbeyli ilçesine yapılan yatırımların toplu açılış ve tanıtım programına katıldı. Törende konuşan Sultanbeyli Belediye Başkanı Alaattin Ersoy, "Büyükşehir belediyesi, eğitimden sağlığa, sağlıktan adalete ve emniyete kadar Sultanbeyli halkının hayatını kolaylaştırmak için eserler yapmıştır. Bizim yaptıklarımız başkalarının hayallerine bile gelmez. Bu bir sevda işi" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise, 5 yılda Sultanbeyli'ye 355.5 milyon TL yatırım yapıldığını söyledi. İstanbul'da 5 yılda yapılan 25 katrilyonluk yatırımların, şehrin çehresini değiştirdiğini belirten Kadir Topbaş, "İstanbul'un her noktasında her şey 5 yılda ciddi anlamda değişti. Başbakanımızın kendi döneminde başlattığı belediyecilik, İstanbul'un çehresini değiştirdi" dedi.

Topbaş, 2 gün sonra Sancaktepe'de kavşak ve yol açılışları yapacaklarını ifade ederek, "Cumhuriyet tarihinde İstanbul'a yapılan kavşak 57 adet. Sayın Sözen döneminde 4 tane başlanmış, 2'sini Sayın Başbakanımız tamamladı. İşte hizmet bu. Açılışları bile toplu yetiştiremiyoruz. Bunları tek tek açsak 365 gün, hergün bir açılış yapmamız gerekiyor. Ortak meydanlar mekanlar olmazsa orada şehir gelişmez, Amerika kıtası keşfedilmeden Süleymaniye Camii yapılmıştı, biz böyle bir milletiz" diye konuştu.

Sultanbeyli'nin de en kısa zamanda metroya kavuşması gerektiğini belirten Kadir Topbaş, şunları söyledi:

"Allah nasip ederse buradan metroya binip İstanbul'un neresine gitmek istiyorsanız oraya gideceksiniz. İnşallah bu yıl bir çok hattın ihalesini yapıyoruz. Metro, buradan da Sabiha Gökçen Havalimanı'na gidecek. Bunu samimi söylüyorum bu projelere hayalleri yetmez.

Yüreği yanmayanın gözleri yaşarmaz. Bizim yüreğimiz yanık. Bizim sevdamız var insanımıza. İstanbullular olarak sizler tasarrufa devam ettiniz, yine devam edin. Bol su var diye israf etmeyin. Doğalgazı da, enerjiyi de tasarruflu kullanın."

Barajların doluluk oranının yüzde 90'lara ulaştığını belirten Kadir Topbaş, İSKİ'nin yatırımları nedeniyle suda herhangi bir indirime gidilemeyeceğini söyledi. Topbaş, "'Sayın Başkan su dolarsa ücretleri düşüreceksin" diyorlar. Ben onu söylerken o cümlenin başında başka şeylerde var. Denizlere boşalan sular temizleniyor, dereleri ıslah ediyoruz. Bunlara ihtiyacımız var. İSKİ'nin yatırım yapmasına gerek var. 2004'te geldiğimizde indirim yapmıştık. 2004 fiyatlarını geçmedik Bugünkü fiyatlar ondan düşük. Şehirler düzgün ve planlı olsa yaşam da o kadar kaliteli olur. Tüm düşüncemiz bu. Vatandaş olarak sandığa gidip karar vereceksiniz. O sizin hakkınız. Milli iradenin doğru işlemesini istiyoruz, vatandaşlarımızın yurttaşlarımızın vicdanlarına güveniyoruz" şeklinde konuştu.

Topbaş'ın konuşmasının ardından kurdele kesilerek, toplu açılış yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber