Okulda Mescit iddiası yalanlandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2009 19:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Bazı basın yayın organlarında çıkan Diyarbakır Ziya Gökalp Lisesi'nde mescit yapıldığı haberinin doğruyu yansıtmadığını dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Zülfi Toman, hiçbir okulda mescit olarak düzenlenen bir bölümün söz konusu olmadığını söyledi.

Müdür Toman, basında çıkan haber üzerine yaptıkları incelemede Ziya Gökalp Lisesi'nde mescit olarak ayrılmış bir bölüm olmadığını söyledi. Toman, "Okulun bölümleri arasında sayılabilecek ve bu anlamda dizayn edilmiş bir bölüm söz konusu değildir" dedi. Okulda hizmetli olarak görev yapan personelin dini ihtiyaçlarını karşılayabilmek için okulun bir noktasında seccadelerini sererek namaz kıldığını dile getiren Toman şöyle konuştu: "Bu da okulun alenileştirilirmiş okul idaresi ve öğretmenleri tarafından ortaya koyulmuş namaz ile ilgili lehte ve aleyhte herhangi bir yapıdan söz edemeyeceğimiz için burada hizmetlilerimiz gibi, çocuklarımızın gidip namaz kıldığı bilgisi gelmiştir. Bunun dışında herhangi bir durum söz konusu değil. Bu anlamda da nasıl ki bir teneffüste çocuğun kantine oturması sözkonusu ise, çocuğumuz bu anlamda eğer gitmiş namaz kılmışsa ki bu anlamda okul idaresinin veya bir başkasının bir takibi yasaklaması veya teşvik etmesi gibi bir durum sözkonusu değildir. Orada hizmetlilerin kullandığı küçük bir birimi çocukların gidip kullandığı bilgisi gelmiştir. Bunun dışında herhangi bir uygulama söz konusu değildir."

Milli Eğitim Bakanlığı'nın okul idaresini ve okulun iç işleyişini ciddi anlamda olumsuz etkileyebilecek kamera ve görüntülü telefon ile ilgili genelgesini hatırlatan İl Milli Eğitim Müdürü Toman, "Görüntü telefonları eğitim öğretim kurumlarının içerisine sokulması kesinlikle yasaktır. Bu anlamda birilerinin görüntülü telefonla okul içerisinde her ne amaçla olursa olsun, görüntü alması bir kere doğru değildir. Burada bu yapılan işin çok da masumane yapıldığına inanmıyorum" diye konuştu.

Görüntü çeken şahsın öğrenci olamayabileceğinin altını çizen Toman, şunları kaydetti:

"Öğrenciyle ilgili bir tespitimiz yok. Konuyla ilgili mevzuatlar çerçevesinde olayın yasal kısmıyla ilgileniyoruz. Okul idaresinin yanlış bir uygulaması varsa ki rastlamadık. Bir yapılanma söz konusu ise, Milli Eğitim Bakanlığı'nın çizdiği çerçeve içerisinde hareket etmemiz gerekmektedir. Bu çizilen çerçevenin dışına çıkacak her türlü durumun karşısında yer alırız. Bu tam anlamda belli değil. Kimlerin yapıp yapmadığı ya da kimlerin şu şekilde haber konusu yaptığı haber kurumlarıyla paylaştığını bilemiyorum. Burada yapılan şeyin doğru olmadığını ve kişilik haklarına da yapılan bir saldırı olduğunu düşünüyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber