Boş bırakılan köy okulları kaderlerine terk edildi

Haber Giriş : 15 Aralık 2004 11:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) taşımalı eğitime geçmesiyle birlikte boşaltılan köy okulları ve öğretmen lojmanları kaderiyle baş başa bırakıldı.

Köyde bulunan öğrencilerin taşımalı sistemle ilçelere ya da yatılı bölge okullarına kayıtlarının yapılması nedeniyle köy okulları ile köylerdeki öğretmen lojmanları birer birer çürümeye başladı. Kastamonu'da birkaç yıl önce bin 478 olan köy okul sayısı şimdi 332'ye kadar düşerken, bin 146 okul çürümeye terk edildi. Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, konuyla ilgili olarak, "Okullarımızın bazıları köy muhtarlarının isteği ile köy odası olarak kullanılıyor. Bakanlık izni olmadan herhangi bir şey yapmak zor.

Ancak bakanlıktan bize yasal bir dayanakla kanuni bir izin gelirse lojmanları ve okulu satabiliriz. Bu konu bakanlıkla ilgili, bizim elimizden bir şey gelmiyor. Ancak istek gelirse muhtarlara kiraya verebiliriz" dedi. Bazı köy muhtarları ise köylerdeki okul ve lojmanların köy odası ya da başka bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini, aksi takdirde okulların çürümeye başlayacağını ifade ediyorlar.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber