SPK Başkanlığı'na Vedat Akgiray atandı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 11 Mart 2009 10:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SPK Başkanlığına atama yapıldı

SPK Başkanlığı'na Vedat Akgiray atandı

Ayrıntılar geliyor.


Turan Erol'dan boşalan SPK Başkanlığı'na Boğaziçi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Vedat Akgiray getiriliyor. Akgiray ile ilgili kararnamenin hazırlandığı öğrenildi

ABDULKADİR SELVİ / ANKARA

Turan Erol'dan boşalan Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanlığına Boğaziçi Üniversitesi Finans Bölümü Başkanı Prof.Dr. Vedat Akgiray getiriliyor. Akgiray'la ilgili kararnamenin hazırlandığı ve kısa bir süre sonra Çankaya Köşkü'ne sevk edileceği öğrenildi. Akgiray Boğaziçi Üniversitesi'ndeki öğretim üyeliği görevinin yanısıra teknoloji marketçiliğinin ülkemizdeki öncü kuruluşlarından Bimeks Bilgi İşlem ve Dış Ticaret A.Ş. (Bimeks)'in de kurucuları arasında yer alıyor. Turan Erol'ün 6 yıllık görev süresinin tamamlandığı 20 Şubat tarihinden bu yana boş kalan SPK Başkanlığı'na Boğaziçi Üniversitesi Finans Mühendisliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Vedat Akgiray atanıyor. ABD'den döndükten sonra kısa bir süre görev yaptığı Bilkent Üniversitesi'nden Ankara'yı sevmediği için ayrılan Akgiray'ın SPK Başkanlığı için ikna edildiği öğrenildi. Akgiray'ın bu görevi üstlenmesinde Ekonominin Koordinasyonundan sorumlu Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Nazım Ekren'in çabalarının etkili olduğu ifade edildi.

BİMEKS'İN DE PATRONU

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nde Finans Ana Bilim Dalı Başkanı olarak görev yapan Akgiray aynı zamanda başarılı bir işadamı olarak biliniyor. ABD'de doktorasını yaptıktan sonra döndüğü Türkiye'de "ek bir işimiz olsun" düşüncesiyle yazılım şirketi olarak kurduğu Bimeks'le Carrefoursa'nın teklifi üzerine teknoloji marketçiliğine soyunmuştu. Yerli teknoloji marketçiliğinde kısa sürede marka olan Bimeks, bir süre önce de Londra merkezli yatırım fonu RP Capital Group'la ortaklık anlaşması yapmıştı. Finans alanında uzmanlığı ile tanınan Akgiray, SPK Başkanlığı'na atandıktan sonra Yargıtay'da yemin ederek görevine başlayacak. Bilkent'deki öğretim üyeliği görevini Ankara'yı sevmediği için bıraktığını açıklayan Akgiray SPK Başkanı olduğu taktirde haftanın bazı günleri Ankara'da çalışmak zorunda kalacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber