Ankara Halk Ekmek özürlülere kur'a ile büfe dağıttı

Haber Giriş : 15 Aralık 2004 14:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi. Belediye, Ankara cadde ve sokaklarında bulunan simit büfelerini noter huzurunda kura çekilişi yaparak özürlülere dağıttı.

Kocatepe Kültür Merkezi'nde binlerce özürlü kura çekimine katıldı. Halk ekmek tarafından 300 simit büfesi için kura çekimi yapılacağının açıklanmasının ardından Ankara'nın değişik semtlerinden bin 500 kişi ismini yazdırdı. Törende konuşan Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in engellilere hizmet ve destek konusuna çok büyük önem verdiğini kaydetti. İlkbahar, uygulamanın Türkiye'de bir ilk olduğunu da belirterek, "Böyle bir fikir Başkan Gökçek tarafından çıktı. Hem Halk Ekmek'e yönelik en ufak dedikoduları ortadan kaldırdık, hem de insanlara adaletli bir uygulama ile büfe dağıtımını gerçekleştirdik" şeklinde konuştu.

İlkbahar, önceki yıllarda 300 simit büfesi yeri ihalesinin Ankara Halk Ekmek'te kaldığını hatırlatarak, "Biz önceki büfeleri özürlülere tahsis etmiştik. 2004 yılının sonunda ihale bitiyor. Yeni büfeleri noter huzurunda çekiliş yaparak, kime neresi çıktıysa orayı işletecektir" dedi. İlkbahar, özürlü vatandaşları 3 gruba ayırdıklarını belirterek, şu ifadelere yer verdi:

"Özürlüleri 3 gruba ayırdık. 1. grupta özürlü simit büfesinin başında kendi duracak. 2 grupta özürlü başında durabiliyor; ama çalışacak durumda olmaması halinde aileden birisi buna yardımcı olacak. 3. grupta yatalak, bir yerde durma imkanı yok ise aileden birisi burayı işletecek."

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber