İşte yüksek tansiyonlu iller

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 12 Mart 2009 08:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

29 Mart 2009 yerel seçimleri yaklaşırken bazı illerdeki partilerin çekişmeleri de arttı.

Seçimin en çekişmeli olacağı yerler Diyarbakır, Ankara, Kocaeli, Eskişehir, Mersin ve Gaziantep Büyükşehir Belediyeleri ile Trabzon, Çanakkale, Aydın il belediyeleri ile Ankara'nın Çankaya ve İstanbul'un bazı merkez ilçelerde yerel seçim tam meydan savaşı şeklinde geçiyor.

CHP'nin en büyük hedefi, oylarını yüzde 25'in üzerine çıkarmak. MHP ise sadece mevcutları korumayı ve bazı bölgelerde sürpriz yapmayı planlıyor. AK Parti'nin yerel seçimlerdeki hedefi 2004 yerel seçimlerinde aldığı yüzde 41'lik oy oranının üzerinde oy almak. 22 Temmuz 2007 tarihindeki genel seçimlerde aldığı yüzde 47 oyun üzerine çıkılması yönünde hesaplar bulunuyor.

İSTANBUL

SÜRPRiZ ÇOK ZOR

AK Parti buradaki konumunu günden güne güçlendiriyor. İstanbul'da CHP'nin elindeki Kadıköy, Beşiktaş ve Büyükçekmece'yi de almak için çalışıyor.

KASTAMONU

MHP iDDiALI

AK Parti MHP'nin elindeki Niğde, Iğdır, Kastamonu ve Gümüşhane belediyelerini de almak için büyük bir yarış içinde.

TRABZON

KARADENiZ'DE SERT DALGA

AK Parti, genel seçimlerde birinci olduğu Trabzon, Çanakkale ve Sinop'da il belediyelerini ise CHP'den almak için büyük uğraş veriyor.

İZMİR

CHP KALESiNDE ZOR KARAR

BAŞBAKAN Erdoğan'ın ısrarla istediği bir başka büyükşehir belediyesi ise İzmir. İzmir'deki yarış da AK Parti ile CHP arasında geçecek gibi görünüyor.

ESKİŞEHİR

KRiTiK YARIŞ

ESKİŞEHİR'DE ise yarış 1999'dan beri bu ilin Belediye Başkanlığı'nı yürüten Yılmaz Büyükerşen ile AK Parti'li Profesör Hasan Gönen arasında geçmesi bekleniyor. Son anketlere göre Büyükerşen'in oyu yüzde 46, AK Parti'ninki ise yüzde 44.

ANKARA

BAŞKENT'TE SICAK TAKiP

ANKARA'DAKİ yarış da CHP ile AK Parti arasında tam bir savaşa dönüşmüş durumda. MHP de yarışta Mansur Yavaş ile iddialı. Son anketler AK Parti'yi gösterse de son ana kadar heyecan sürecek. AK Parti Başkent'teki CHP'nin kalesini alabilmek için sahaya Bülent Akarcalı'yı sürmüş durumda.

MERSİN

ÜÇ PARTi YARIŞIYOR

CHP'NİN elindeki Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında MHP de iddialı

DTP'de yoğun göç alan bu kentte iddiasını sürdürüyor. CHP'nin ise geleneksel olarak tabanı mevcut.

GAZİANTEP

ESKi HESAPLAR

GAZİANTEP'TE Bayındırlık ve İskan Eski Bakanı Mustafa Yılmaz, CHP'yi bu şehirlerde yeniden iddialı hale getirmiş durumda. AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da iddialı.

DİYARBAKIR

AK PARTi- DTP YARIŞI

DİYARBAKIR'DA seçim yarışı DTP ve AK Parti arasında geçecek. Seçimlerin en illerinden biri şüphesiz ki burası. DTP ?kalesini' kaptırmamak için bütün performanısını görteriyor. DTP ayrıca Siirt, Van, Ağrı ve Bingöl'ü geri almanın yollarını arıyor. Bu dört ilden Van'daki yarışın da hayli çekişmeli geçmesi bekleniyor.

Baykal başbakan olamaz, erkek güzeli olarak kalsın

DTP lideri Ahmet Türk, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı şaşkın bakkala benzeterek, ?Öyle güzellik uykusuna yatarak başbakan olamazsın. Erkek güzeli olarak kal sen sadece erkek güzeli.' dedi. Türk, partisinin Van mitinginde yaptığı konuşmada Vanlılar'dan sistem partilerini yüzde 10'nun altına düşürmeleri çağrısı yaptı. Konuşmasında CHP lider Deniz Baykal'a yüklenen Ahmet Türk, seçim sürecinde olduklarını ancak sosyal demokrat parti olan CHP'nin hiçbir sosyal demokrasi projesinin olmadığını söyledi. Baykal'ın yeni anayasa ile ilgili bir fikrinin olmadığını ifade eden Türk, sosyal demokrasiyi ırkçı, milliyetçi bir parti haline getirdiğini savundu.

Başbakan kucaklayıcı olsun

MHP lideri Devlet Bahçeli, ?'Sayın Başbakan, besleyici ol, kucaklaştırıcı ol, ama sakın bay bölen olma. Çünkü böyle bir durumda ülke yıkılırsa ilk altında kalan sen olursun'' dedi. Bahçeli, partisinin Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde düzenlediği mitingde, Başbakan'ın ?'birinci parti olmazsam giderim'' dediğini belirterek, ?'Devletin tüm imkanlarını kullanıyorsun. Çamaşır makinesi, buzdolabı, her türlü paketle hür oylara ambargo koyuyorsun. bir de diyorsun ki ?ben birinci parti olmazsam giderim'. Sen nasılsa gideceksin'' ifadesini kullandı. NEVİN BİLGİN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber