Görevlendirilen polisler nerede oy kullanacak?

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 13 Mart 2009 22:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DTP Genel Başkan Yardımcısı Kamuran Yüksek, AKP'nin güvenlik gerekçesiyle Diyarbakır'a 10 bin polis getireceğini ve onlara burada oy kullandıracağını ileri sürdü. Kamuran Yüksek'in Radikal'e yaptığı bu açıklamanın ardından Yüksek Seçim Kurulu (YSK) İçişleri Bakanlığı'nın ?kolluk güçlerinin görev yapacakları sandıkta oy kullanabilmesi' istemiyle yaptığı başvuruyu reddetti.

Dün Radikal'e açıklamalarda bulunan DTP'li Yüksek şu iddiaları dile getirdi: Elazığ'dan Diyarbakır'a seçim günü 10 bin polis gönderilecek ve burada oy kullanacaklar. AKP, orada kazanacağı bir yerde onlara oy kullandırtma arayışında. Malatya'dan Siirt'e, Erzurum'dan Ağrı ve Van'a aynı şekilde polisler gidecek. Bu nedenle Nevruz'da provokasyon ortamı yaratılarak, polislerin gitmesine zemin yaratmak isteniyor.?

Akşam saatlerindeyse YSK, İçişleri Bakanlığı Beşir Atalay imzasıyla yapılan ve kolluk güçlerinin görev yapacakları sandıkta oy kullanabilmelerini talep eden başvuruyu karar bağladı. Talebi reddeden YSK, kararında ?Güvenlik mensupları sadece seçmen kütüğüne kayıtlı bulundukları sandıkta oylarını kullanabilir? dedi.

Konuyla ilgili AA muhabirinin sorusunu yanıtlayan Atalay ?Bu karar, öncelikle jandarma genel komutanlığındaki rütbeli oy kullanacak personel arasında tedirginlik doğurdu. Seçim döneminde ihtiyaca göre diğer il ve ilçelere takviye yapılacak. Bunların da hepsi oy kullanamıyor. Hem jandarma hem de polislerimiz açısından oy kullanamama durumu söz konusu. 15 bin civarında jandarmada rütbeli personel oy kullanamayacak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber