14 Mart 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2009 09:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul'a gidecek.

- Gül, BJK İnönü Stadı'nda Turkcell Süper Lig'deki Beşiktaş-Gençlerbirliği karşılaşmasını izleyecek.

2- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Zonguldak'ın Çaycuma ilçesindeki Kent Ormanı açılış törenine katılacak.

3- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Sütlüce Kongre ve Kültür Merkezi ile Kağıthane-Piyalepaşa Tüneli'nin açılış törenine katılacak.

- Partisince Yalova ve Bursa'da düzenlenecek mitinglerde konuşacak olan Erdoğan, Yalova'da TOKİ konutlarının anahtar teslim töreninde bulunacak.

- Bursa'da valiliği ziyaret edecek olan Erdoğan, Karsan Akçalar Otomotiv Sanayii ve Ticaret A.Ş. Fabrikası'nın açılışını yapacak.

4- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin Mardin ve Kahramanmaraş'ta düzenlediği mitinglerde konuşacak.

5- 14 Mart Tıp Bayramı kutlanıyor.

- Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası'nda 14 Mart Tıp Bayramı için düzenlenen etkinliğe, TBMM Başkanı Köksal Toptan da katılacak.

- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nün "14 Mart Tıp Bayramı" kutlamasında bulunacak.

- Bayram nedeniyle yurt genelinde de çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

6- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde, SHÇEK Şereflikoçhisar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin açılış törenine katılacak.

7- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Kastamonu'nun Küre, İnebolu ve Bozkurt ilçelerinde incelemelerde bulunacak.

8- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Nişantaşı'nda esnaf ziyaretinde bulunacak ve partisinin Şişli ilçe örgütü gençlik kollarının düzenlediği toplantıda konuşacak.

9- Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, İngiltere'nin Brighton kentinde G20 ülkeleri maliye bakanları toplantısına katılacak.

10- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin ek bina ameliyathane açılışını yapacak, çeşitli derneklerde toplantılara katılacak.

11- Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde yağlı güreş antrenman salonu ile Dereköy Kültür Merkezi'nin, Sakarya'da da ilköğretim okulu, Sağlık-Der binası ile AK Parti Serdivan İlçe Başkanlığı'nın açılışını yapacak.

12- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "17. INEPO Ulusal Çevre Olimpiyatı"nın İstanbul'daki açılış töreni ile "Vanlılar Eğitime ve Spora Katkı Gecesi"ne katılacak.

13- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, İstanbul Fırıncılar Odası tarafından düzenlenen "Güvenilir Ekmek ve Unlu Mamuller Üretimi Sorunlar ve Çözüm Önerileri" konulu toplantıya katılacak.

14- İslam Konferansı Teşkilatı Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Sudan'ın başkenti Hartum'da Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir ile biraraya gelecek.

15- Siyasi partilerden

- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kırşehir ve Kayseri'de partisince düzenlenen mitinglerde halka hitap edecek.

- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Edirne ve ilçelerinde ziyaretlerde bulunacak, halka seslenecek.

- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Sivas'ta seçim bürosu açılışı yapacak.

- ÖDP Genel Başkanı Hayri Kozanoğlu, Adana'nın Karataş ilçesinde açık hava toplantısı yapacak, Mersin'de partisinin il örgütünü ziyaret ederek, halka hitap edecek.

- Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partisinin Bingöl'de düzenlediği mitinge katılacak, Bitlis'in Tatvan ilçesinde partililere seslenecek.

- DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, Adana'da basın toplantısı yapacak, Sarıçam, Kozan ve İmamoğlu ilçelerinde partisince düzenlenen mitinglerde konuşacak.

- DYP Genel Başkanı Çetin Açıkgöz, Antalya'da, partisinin Kepez ilçe kongresine katılacak.

16- Bulgaristan Ulusal Meclis Başkanı Georgi Pirinski, İzmir'in Bergama ve Selçuk ilçelerinde antik kentleri ziyaret edecek.

17- Küresel Siyasal Eğilimler Merkezi (GPOT), Referans Gazetesi, Ekonomi ve Dış Politika Araştırmalar Merkezi (EDAM) ile Hürriyet Gazetesi işbirliğiyle düzenlenen "G20 Zirvesine Doğru: Global Ekonomik Büyümenin Canlandırılması" konulu yuvarlak masa toplantısı İstanbul'da gerçekleştirilecek.

18- Rekabet Kurulu'nda seçim süreci...

- Rekabet Kurulu Başkanı Nurettin Kaldırımcı'nın görev süresi 27 Mart Cuma günü doluyor.

- Kurulda görev süresi yakında dolacak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Yargıtay, Danıştay ve kurum kontenjanından yeni üye seçimine ilişkin süreç sürüyor.

19- Yatırımcı rehberi...

- İMKB'de işlem gören hisse senetleri, haftalık bazda ortalama yüzde 1,70 oranında değer kazandı.

- Haftalık bazda ABD Doları yüzde 3,93, Avro ise yüzde 2,35 düştü.

- Yatırım fonlarına katılma belgeleri geçen hafta ortalamada yüzde 0,10 artış gösterdi.

20- Turkcell Süper Lig'de 4, Bank Asya 1. Lig'de 2, TFF 2. Lig klasman gruplarında 2 ve TFF 3. Lig klasman grubunda 1 maç yapılacak.

- Turkcell Süper Lig'de lider Sivasspor, deplasmanda Ankaragücü ile, Beşiktaş ise sahasında Gençlerbirliği ile karşılaşacak.

21- Voleybolda Bayanlar Avrupa Konfederasyon Kupası (CEV) "Dörtlü Final" müsabakaları, İtalya'nın Novara kentinde başlıyor.

- Fenerbahçe Acıbadem, ilk maçında İtalya'nın Asystel Novara takımıyla karşı karşıya gelecek.

22- Beko Basketbol Ligi'nde 6, Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde ise 2 karşılaşma yapılacak.

23- Aroma Erkekler ve Bayanlar Voleybol Birinci Liglerine 3'er maçla devam edilecek.

24- Bayanlar Hentbol Süper Ligi'nde Ankara ve İzmir'de 1'er maç yapılıyor.

25- Galatasaray ile Trabzonspor, yarın 104. randevuda...

- İki ekip arasında bugüne dek yapılan maçlarda Galatasaray 47, Trabzonspor ise 33 kez kazandı, 23 maç da berabere bitti.

- Geride kalan maçlarda Galatasaray 132, Trabzonspor ise 110 kez gol sevinci yaşadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber