Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Mart 2009 09:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri.....

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz büyük bir bölümünde görülecek olan yağışların; sabah saatlerinde Doğu Akdeniz (Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş), Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'de (Trabzon, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt), öğleden sonra Doğu Anadolu'nun iç kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI : İç ve Doğu bölgelerde hissedilir derecede (8 ila 10) derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR : İç ve batı bölgelerde kuzey ve kuzeybatı, doğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli olarak esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ: Yağışların; sabah saatlerinde Doğu Akdeniz (Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş), Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'de (Trabzon, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt), öğleden sonra Doğu Anadolu'nun iç kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, taşkın, su baskını vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ VE KAR ERİMELERİ RİSKİ: Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel kar erimeleri ve çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI: Güneydoğu Anadolu ile Malatya ve Elazığ çevrelerinde etkisini sürdüren toz taşınımının, yağmurun başlamasıyla çamur şeklinde yağışlara neden olabileceğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (görüş mesafesinde azalma vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber