TRT Genel Müdürü Şahin hakkındaki suç duyurusuna ret

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mart 2009 10:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin hakkında, Tuncay Güney'in, "Büyüteç" programına konuk olarak katılmasıyla ilgili, "genel müdürü olduğu kurumun tarafsızlığını ve özerk yapısını ortadan kaldırmak", "kurumda kadrolaşma yapmak" ve "görevi kötüye kullanmak" suçlamalarıyla sunulan suç duyurusu dilekçelerinin, iddiaların "soyut ve genel" olması nedeniyle işleme konulmamasına karar verdi.

Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı Ahmet Çavuşoğlu, program yapımcısı Cengiz Yel ve program sunucusu İbrahim Gürkan Sarı hakkında ise "kovuşturmaya yer olmadığı" kararlaştırıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Tuncay Güney'in, "Büyüteç" programına konuk olarak katılmasıyla ilgili CHP ve Genel Başkanı Deniz Baykal ile İşçi Partisi Ankara İl Başkanı Sefa Koçoğlu'nun suç duyuruları üzerine başlattığı soruşturmayı tamamladı.

Memur Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Şadan Sakınan tarafından yürütülen soruşturmada, Şahin yönünden "işleme konulmama"; Çavuşoğlu, Yel ve Sarı hakkında ise "kovuşturmaya yer olmadığı" kararı verildi.

Müşteki CHP, Deniz Baykal ve Sefa Koçoğlu'nun suç duyurusu dilekçelerinde, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin yönünden, "genel müdürü olduğu kurumun tarafsızlığını ve özerk yapısını ortadan kaldırmak", "kurumda kadrolaşma yapmak" ve Büyüteç adlı programın yapımı ve yayınlanması ile ilgili "görevi kötüye kullanmak" gibi iddialara yer verildiği anımsatıldı.

İddiaların "genel ve soyut" nitelikte olması nedeniyle 4483 sayılı Yasa'nın 4/son maddesinde belirtilen yasal şartlar oluşmadığından, bu hususlar yönünden dilekçelerin işleme konulmamasına karar verildiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber