E- Devlet Konya'da yedeklenecek

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 17 Mart 2009 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Soner KAVAK/KONYA, (DHA)

E-DEVLET Kapısı Projesi kapsamında, Ankara'nın Gölbaşı İlçesi'nde depolanacak olan bilgilerin yedeklenmesi Konya'ya yapılacak. Yedekleme için Gölbaşı-Konya arasında, hızlı tren hattına, fiber optik kablolar da döşenmeye başlandı.

Uygulamayla birlikte, internet üzerinden girilen tüm bilgilerin Ankara'nın Gölbaşı İlçesi'nde depolanması kararlaştırılmıştı. Yetkililer, E-Devlet bilgilerinin yedekleme merkezi olarak Konya'yı seçti. Konya'da oluşturulan merkezde E-Devlet'e ait tüm bilgiler Gölbaşı'ndeki merkezle eş zamanlı olarak tam yedeklenecek.

200 KİŞİ ÇALIŞACAK

Konya'daki merkezde, 200 kalifiye eleman istihdam edilecek. Yedekleme Merkezi'nden sorumlu bir yetkili, ?Yedek deyince, burası yedek kaleci gibi hiç bir şey yapmadan kulübede beklemeyecek. Burası çalışacak. 200 kalifiye eleman istihdam edilecek? dedi.

ESKİ BİR KÖYDE KURULACAK

E-Devlet'in yedekleme merkezi, Konya'nın Meram İlçesi sınırılarında kent merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki terk edilmiş bir köye kurulacak. Köyün zemin etütü yapıldı. Depreme karşı dayanıklılığı test edildi. Her konudan güvenli bulunan köye yedekleme merkezinin kurulması için inşaat çalışmaları önümüzdeki günlerde başlayacak. Köy biraz çukurda kaldığı için yedekleme merkezi yoldan bakıldığında görülemeyecek.

HIZLI TREN HATTINA KABLO DÖŞENİYOR

Konya'ya kurulacak olan yedekleme merkezinin yetkilisi, ana merkez olan Gölbaşı İlçesi ile yedekleme merkezi olan Meram İlçesi arasında fiber optik kabloların döşenmesine başlandığını açıkladı. Kablolar, Konya-Ankara arasında yapımı halen devam eden hızlı tren hattına döşenmeye başlandı. Veri aktarımında fiber optik kabloların yanı sıra Türksat uydusu da kullanılacak.

Yetkililer, yedekleme merkezi inşaatının bu yıl içerisinde tamamlanacağını, inşaatın tamamlanmasının ardından kısa süre üçerisinde de yedekleme merkezinin hizmete gireceğini açıkladı.

E-Devlet Kapısı Projesi Nedir?

E-Devlet, devletler tarafından verilen hizmetlerin bürokratik sistemlerden elektronik sistemlere geçirilmesi anlayışıdır. Bir vatandaş, tüm sosyal hayatı süresince devletle sayısız etkileşimde bulunmakta ve hizmetler almaktadır. Bu hizmetlerden hızlı ve güvenilir bir şekilde elektronik ortamda verilenlerini e-hizmetler olarak sınıflandırabilir ve tüm bu e-hizmetler bütününü e-devlet olarak tanımlanabilir.

E-Devlet Kapısı Projesi de bunların en kapsamlısı olarak, devlet hizmetlerinin elektronik ortamda iş süreçlerine bağlı olarak ve öncelikle kullanıcı ihtiyaçları gözetilerek, çevrimiçi, kesintisiz, güvenli ve çoklu ortamlardan erişilebilir nitelikte, tek bir nokta üzerinden vatandaşa ulaştırılması amacı ile hazırlanmakta olan bir yapıdır.

E-Devlet Kapısı, İnternet üzerinden, mobil teknolojileri veya çağrı merkezi aracılığı ile vatandaşların kamu hizmetlerine hızlı, güvenli ve kesintisiz ulaşımını sağlayan bir geçit olacak.

Kısaca E-Devlet, vatandaşlara devlet tarafından verilen hizmetlerin elektronik ortamda sunulması demektir. Bu sayede devlet hizmetlerinin vatandaşa en kolay ve en etkin bir biçimde, kaliteli, hızlı, kesintisiz ve güvenli ulaştırılması sağlanacaktır. Bürokratik ve klasik devlet kavramının yerini alan e-devlet anlayışı, her kurum ve bireyin bilgi teknolojilerini kullanan sistemler ile devlete ulaşmasını hedeflemektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber