Başbakanlığa şikayette bulundu, görevden alındı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 19 Mart 2009 20:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muhammet KAÇAR/RİZE, (DHA)

RİZE'nin İyidere İlçesi'nde Mal Müdürü olarak görev yapan Mustafa Akyüz, bir arazi satışını şikayet için Başbakanlığa gönderdiği dilekçe nedeniyle kınama cezası aldı. Ceza sonrasında başka bir göreve atanan Akyüz, yürütmenin durdurulması için mahkemeye başvurdu

Rize İdare Mahkemesi'ne başvuran 27 yıllık memur Mustafa Akyüz'ün dava dilekçesine göre olay şöyle gelişti:

İyidere İlçesi'nin Kalecik Köyü'ndeki 7 bin 729 metrekare hazine arazisi Kaymakamlık tarafından 6 ay önce satışa çıkarıldı. Metrekare satış fiyatı için görüş istenen İyidere Belediyesi 1.02 lira, Rize Ticaret ve Sanayi Odası ise 50 lira fiyat bildirdi. Akyüz'ün iddiasına göre bu gelişme üzerine Kaymakam Bülent Uygur, kendisinden, satış işlemlerini belediyenin verdiği 1.02 TL fiyat üzerinden yapmasını istedi. Buna karşı çıkan Mal Müdürü Akyüz, iki fiyat arasındaki toplam farkın 378 bin lira olduğunu belirterek, devleti zarara uğratacak bu satışa onay vermeyeceğini söyledi. Akyüz, konuyla ilgili şikayetini de kendi ifadesine göre resmiyet dışı kelimeler kullandığı bir faks mesajı ile Başbakanlığa iletti.

Faks mesajının Başbakanlık'tan gönderilmesi sonrasında ise Valilik disiplin soruşturması başlattı. Valilik İl İdare Kurulu'nun yaptığı soruşturmanın ardından kınama cezası alan Mustafa Akyüz, ayrıca görevden alınarak Rize Defterdarlığı Muhasebe Müdürlüğü emrine atandı.

Soruşturmanın, Başbakanlığa çektiği şikayet faksına dayandırıldığını kaydeden Mustafa Akyüz, kendi görüşünün ve savunmasının alınmadığını belirterek tek taraflı yargılama olamayacağını söyledi. Mustafa Akyüz, Rize İdare Mahkemesi'ne verdiği dava dilekçesinde, yürütmenin durdurulmasını ve iptalini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber