Müfettişler Derneği: Öğretmenlere bilgisayar değil, ucuz internet verilsin

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mart 2009 22:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Müfettişler Derneği, Milli Eğitim Bakanlığı'na çağrıda bulunarak, uygun kampanya ile seçim sonrasında öğretmenlere dizüstü bilgisayar satışı yapmak yerine ucuz internet imkanı sağlanmasını istedi. Dernek, artık öğretmenlerin çalışmalarını yapmaları için evlerinde internek imkanına sahip olmak zorunda olduğuna dikkat çekti.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, sözleşmeli öğretmen atamasındaki konuşmalarını hatırlatan Türkiye Müfettişler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Ceylan, bilgisayar yerine internet kampanyası yapılması gerektiğini söyledi. Doğan Ceylan, Türkiye genelindeki bütün okullarda bilgisayar olmakla birlikte bu bilgisayarların bir kısmının demode olması, bir kısmında ise internet bağlantısının sağlıklı olmaması nedeniyle öğretmenlerimiz iş ve işlemlerini yapamadığını açıkladı. Ceylan, öğretmenlerin sınav soruları, gözlem formları, kılavuz kitabı olmayan derslerin ders planlarının hazırlanması gibi birçok çalışmayı bilgisayarla yaptığını hatırlatarak şöyle konuştu: "Bunun yanı sıra sınav tarihlerinin, alınan puanların, davranış notlarının, öğrenci ürün dosyalarının ilgili bölümlerinin vb birçok verinin internet ortamından e-okul sistemine girilmesi de zorunludur. Öğretmenlerimiz bu çalışmalarının tamamına yakınını evlerinde yapmaktadırlar. Bu nedenle her öğretmenin evinde internet bağlantısının olması zorunlu hale gelmiştir."

İlköğretim Müfettişi Doğan Ceylan, çeşitli hizmet sunucuların internet paket fiyatları incelendiğinde aylık 29 TL internet ücreti olduğunu ifade etti. Ayrıca telefon sabit ücreti ödendiğinden bir öğretmenin aylık en az 40 TL internet bağlantısı için para ödediğine dikkat çekti. Ceylan, yıllık 480 TL'yi bulan bu rakamın bir öğretmenin bütçesi için yüksek olduğunu anlatarak, "Öğretmenler bu parayı devlet görevlerini yerine getirmek için ödemektedirler ve bu paranın kısmen de olsa devlet tarafından karşılanması gereklidir." dedi.

Doğan Ceylan, Milli Eğitim Bakanlığı'na çağrıda bulunarak, öncelikle bütün eğitimcilere, aylık 10 TL ücretle internet bağlantısı hizmeti verilmesi için ilgili kurum ve kuruluşlarla bir anlaşma yapılmasını istedi. Bunun, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı en iyi çalışmalardan biri

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber