Cezaevine bilgisayar odası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mart 2009 16:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın katkılarıyla, Mersin E Tipi Kapalı Cezaevi'nde yaptırılan bilgisayar odası hizmete açıldı.

Tutuklu ve hükümlülere bilgisayar okur-yazarlığı öğretmek, bilgisayar kullanma alışkanlığı kazandırmak amacıyla odanın yaptırıldığını belirten Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, çeşitli nedenlerle buraya gelen insanların, burada rehabilite edilerek topluma kazandırılmasının büyük önem taşıdığını söyledi.

Bu eğitimlerin, cezaevinde kalan insanlara önemli bir destek olacağını vurgulayan Aksoy, bu tür kursları, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü katkısı ile bundan önce olduğu gibi bundan sonra da açmaya devam edeceklerini kaydetti.

Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şerif Eren ise bilgisayar odasının hazırlanmasında Mersin Valiliği'nin büyük desteğini gördüklerini kaydederek, "Mersin Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 15 bilgisayar, bilgisayar masası ve koltuğu alındı. Desteğinizden dolayı teşekkür ederiz." dedi.

Başsavcı Eren, cezaevinde, elektrik, kalorifer ve doğalgaz tesisatçılığı, berberlik-kuaförlük kurslarının yanı sıra beden eğitimi faaliyetleri olduğunu da kaydederek, "Buradaki insanların, ceza sürelerini tamamlayıp topluma adapte olmaları için bu tür etkinlikler çok önemli. Bu bakımdan burası açık cezaevi olmamasına rağmen, cezaevi müdürlüğümüz, cezaevi öğretmenimiz bu konuda büyük çaba sarf ediyorlar. Hepsine teşekkür ediyoruz."diye konuştu.

Vali Aksoy, bilgisayar odası açılışının ardından, doğalgaz tesisatçılığı kursunu başarıyla tamamlayan 20 kursiyere sertifikalarını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber