MÜ'de Erasmus pogramı değişimi için geri sayım

Haber Giriş : 17 Aralık 2004 16:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin Üniversitesi'nden 12 öğrenci, Erasmus programı kapsamında 2004-2005 bahar dönemi eğitimlerini yurt dışındaki üniversitelerde sürdürecek.

Öğrencilere aylık 300 Euro ve bir defaya mahsus 500 Euro verilecek. Mersin Üniversitesi, Avrupa Birliği eğitim programları arasında yer alan ve öğrencilere yurt dışında eğitim olanağı sağlayan Erasmus programı kapsamında eğitim görecek ilk öğrencileri belirledi.

Bir çeşit öğrenci değişim programı olan Erasmus için Ekim ayında başvuruları kabul eden üniversite, yapılan sınav ve mülakatta başarılı olan 12 öğrencinin bahar dönemini yurt dışında okumaya hak kazandığını bildirdi.

Bahar döneminde, bölümlerinin anlaşmalı olduğu üniversiteye giderek orada eğitim görecek öğrencilere aylık 300 Euro ve bir defalık 500 Euro katkı payı verilecek.

Mersin Üniversitesi Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü tarafından koordine edilen Erasmus öğrenci değişimi, öğrencilere bölümlerinin anlaşmalı olduğu Avrupa ülkesinde 3 ila 12 ay arasında eğitim görebilme olanağı sunuyor.

Program sayesinde yurt dışında geçirilen öğrenim süresi üniversitede aynen saydırılabiliyor, dolayısıyla zaman veya emek kaybı olmuyor.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber