Çelik: Üniversiteler hükümete karşı olmamalı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 22 Mart 2009 16:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nail KAHRAMAN/BURSA,

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, üniversitelerin hükümetle işbirliği içinde olmaları gerektiğini söyledi. Çelik, üniversitelerin, canı sıkılanların cübbesini giyerek caddeye çıkıp, ?Biz hükümete karşı olacağız? diyenlerin yeri olmadığını söyledi.

Seçim bölgesi Bursa'da ziyaretlerini sürdüren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bugün Uludağ Üniversitesi öğrencileri ile kahvaltıda bir araya geldi. ?Holiday Inn Otel'deki kahvaltıda konuşan Bakan Çelik, üniversitelerin görevlerini yaptığı sürece, kendileri ile çalışma fırsatı bulduklarını söyledi. ?Bakan olarak 5- 6 üniversiteyle çalışma keyfi yaşadım? diyen Çelik, ?Her gittiğim yerde de söylüyorum. Üniversite bizim önümüzü açmalı, üniversite, canı sıkılıp cübbesini giyenlerin, caddeye çıkarak, ?Biz hükümete karşı olacağız' diyerek yürüdüğü yerler değildir. ?Senin görevin siyasetin önünü açmak. Senin görevinin toplumda tıkanan sorunların önünü açmak. Bilimsel veriler doğrultusunda çözümü belli bir noktaya çekmek. Siyasetçiye, 'yanlış yapıyorsun, doğrusu budur' demek. Ben de gelip inceleyip doğru demeliyim. Böyle bir dayanışma olmalı? diye konuştu.

Konuşmasında ?Ne politize olun, ne de apolitik bir süreç içinde yer alın. İkisini de doğru bulmuyorum? diyen Bakan Çelik, bunun ayarı olduğunu, o dengenin mutlaka tutulması gerektiğini belirtti. Çelik, şöyle devam etti:

?Türkiye Cumhuriyeti, geçmişte, ?şu ve bu' kavgalar yüzünden birçok gencini toprağa verdi. Şu ya da bu çatışmalar, topluma ve bireye bir şey getirmiyor. Ülkemizdeki ve dünyadaki olaylara anlam yükleyebilen, onları değerlendirebilen, tartışabilen gençlik olmalı. Türkiye, son 30-40 yılını genç nüfusunu iyi kullanamayarak kaybetti. Genç nüfusu iyi kullanamayan, sen ben kavgalarıyla kurban eden bir ülkeyiz. Diğer ülkeler genç nüfuslarıyla büyük başarılar elde ederken, biz sen ben kavgalarıyla zamanı boşa harcadık ve genç nüfusu değerlendiremedik.?

Bakan Çelik kahvaltı ardından Bilecik'e gitti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber