Tarım Bakanlığında döner sermayenin dağıtımı

Tarım ve Köyişleri Bakanlığında döner sermayenin dağıtımı "Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Döner Sermaye İşletmeleri Uygulama Yönetmeliği"ne göre belirlenmektedir. Söz konusu yönetmeliğin, "üretimi teşvik priminin" dağıtımını düzenleyen maddelerinde değişiklik yapılmıştır. Değişiklikte "Personelin Performans Puanı" uygulamasına son verilmiştir. Detaylar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Mart 2009 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

FEN HEYETLERİNİN OLUŞUMU

Fen heyetlerinin oluşumunu düzenleyen 12. maddeye ekleme yapılmıştır. Önceki düzenlemede, komisyona veteriner hekimlerin de katılacağı belirtilmiş olmasına rağmen, veteriner hekim bulunmaması halinde nasıl bir işlem tesis edileceği açık değildir. Yeni düzenlemeye göre Veteriner hekim bulunmayan hallerde veteriner hekim yerine sırasıyla ziraat mühendisi, ziraat teknikeri, veteriner sağlık teknikeri, veteriner sağlık teknisyeni görev alacaktır.

İLAN EDİLEN PRİM MİKTARINA İTİRAZ

Dağıtılacak prim miktarına itirazlar 7 iş günü süre ile ilan edilir. bu süre daha önce 10 gün idi.

"h) 25/6/2001 tarihli ve 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanununun 18 inci maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca haftada bir gün izinli sayılan yönetim kurulu üyelerinin izinli olduğu günler fiilen çalışılmış gün sayılır." şeklindeki bent yürürlükten kaldırılmıştır.

Uyarma cezası alan personele döner sermaye miktarı yüzde 15 eksiğiyle değil yüzde 10 eksiğiyle verilecektir. Kademe ilerlemesinin durdurulması cezası alan personel bakımından ise bu oran yüzde 35'ten, yüzde 40'a çıkarılmıştır.

PRİM HESAPLANMASI

Primin hesaplanmasında dikkate alınan hususlar yeniden belirlenmiş ve performans puanı uygulaması kaldırılmıştır. İş hacmi, görev mahalli, Görevin Önem ve Güçlüğü ile Hizmet Sınıfı ve Kadro Unvanına verilen katsayılar yeniden belirlenmiştir. Söz konusu belirleme yönetmeliğin 42. maddesinde yapılmıştır.

Bu belirleme yapılırken hesaplama usulü değişmemiştir. İşletmelerde ödenecek prim hesaplanırken, her bir personelin iş hacmi puanı, görev mahalli puanı, görevin önem ve güçlüğü puanı, personelin hizmet sınıfı ve kadro unvanı puanı ile fiili çalışılan gün sayısı birbiriyle çarpılarak katkı puanı bulunacaktır. Dağıtılacak kâr, elde edilen toplam puana bölünerek bir puana isabet eden prim tutarı bulunur. Bulunan prim tutarı personelin toplam puan ile çarpılarak her bir personelin primi hesaplanacaktır.

Yönetmeliğin 41. maddesine göre, İşletme bünyesinde çalışan personele verilecek üretimi teşvik priminin yıllık brüt tutarı, dağıtıma esas kârın elde edildiği yıla ait asgari ücretin yıllık brüt tutarının iki katını geçemez. (2008 yılından geçerli olan ve sanayi kesiminde çalışan 16 yaşından büyük işçiler için belirlenmiş brüt asgari ücret 608,40 TL'dir.)

Yönetmeliğin tam hali için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber