2 üniversite öğrencisi tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2009 18:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'da terör örgütüne yönelik operasyon kapsamında gözaltına alındıktan sonra mahkemece serbest bırakılan öğrencilerden Cumhuriyet Savcısının itirazı üzerine haklarından tutuklama kararı çıkarılan 4 öğrenciden 2'si tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, bir hafta önce Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekiplerince terör örgütüne yönelik çalışmalar kapsamında gözaltına alındıktan sonra terör örgütü sempatizanı oldukları iddiasıyla adliyeye sevk edilen 10 üniversite öğrencisiyle ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Soruşturma kapsamında mahkemece serbest bırakılan 7 öğrencinin tutuklanması için Cumhuriyet Savcılığınca itirazda bulunuldu.

İtiraz üzerine söz konusu öğrencilerden İpek Turmuş, Cumali Atay, Sadık Daştan ve Fırat Çevik hakkında tutuklama kararı çıkarıldı. Ardından da İpek Turmuş ve Cumali Atay yakalanarak cezaevine konuldu. Diğer iki kişinin ise yakalanmasına çalışılıyor.

-OLAY-

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri bir hafta önce kent merkezinde 6 eve baskın düzenlenmiş, evlerde yapılan aramada çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmesi üzerine 10 kişi gözaltına alınmıştı.

Bu kişilerden Nihat T. ile Enver B. savcılıkça serbest bırakılmış, mahkemeye sevk edilenlerden Adnan Apika tutuklanmış, İpek Turmuş, Cumali Atay, Fırat Çevik, Sadık Daştan, Behriban P, Serbest T. ve Kenan K. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber