Gökçek'in son manevrası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mart 2009 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkent'te bilboardlardaki 'Gökçek gidecek, sol gelecek' şeklindeki yazıya kimse sahip çıkmıyor. CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, böyle bir afişin kendileri tarafından hazırlanmadığını belirtirken, AK Parti solun kendi sloganına neden sahip çıkmadığını sordu.

29 Mart yerel seçimlere 5 gün kala Ankaralılar sabah saatlerinde başkent caddelerindeki bilboard ve raketlerde 'Gökçek gidecek sol gelecek' şeklinde yazılar gördü. Konuyla ilgili açıklama yapan Karayalçın, Ankara'da bilboardlara yazılan "Gökçek gidecek, sol gelecek" sloganının kendilerine ait olmadığını açıkladı. Karayalçın, "Böyle bir slogan tarafımızdan kullanılmamış ve böyle bir afiş tarafımızdan asılmamıştır. Tam tersine biz Ankara birlikteliği için yola çıktık ve bunu başardık" dedi. Bu ilanın kendisini destekleyenler tarafından da kullanılmadığını belirten Karayalçın, konuyla ilgili hukuki çalışma başlatılacağını duyurdu.

AK Parti Ankara İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, "Ankara'da sabah saatlerinde kentin caddelerine konulan bu sloganlar ile ilgili partimizin kesinlikle bir ilgisi yok. Sol kendi sloganına bile sahip çıkamıyor. 'Solda birlik sağladık, sağ bölerek bu kez biz çıkacağız' diyenler, her gün Kızılay'da sol çek sloganı atanlarla birlikte gösteriler yapan CHP'liler değil mi? Niçin sloganlarına sahip çıkmıyor" denildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise soruları yanıtlarken, "Gökçek gidecek, sol gelecek" sloganlı afişler konusunda, "ilgili bilboard firmasına ihtar çektiklerini" bildirdi.

Bunların kaldırılması Yüksek Seçim Kurulu'na başvurmak üzere avukatlarına talimat verdiğini anlatan Gökçek, "Bu tarzdaki bir propagandanın kimseye bir fayda getirmeyeceğinin bilinmesini istediğini" söyledi. Gökçek, "(Afişlerin) Kaldırılması için tüm girişimlerde bulunuyoruz" dedi.

Öte yandan, Ankara'daki bilbordları kiralayan Setröer-Kentvizyon'un yetkilileri, konuya ilişkin ayrıntılı açıklama yapmak istemediler. Tartışmalı afişlere ilişkin organizasyon "İstanbul'dan bir bağımsız belediye başkan adayı tarafından" yapıldığı bilgisini veren firma yetkilileri, "Bu kişi kendisini gizliyor. Seçimlere 1 gün kala kimliğini açıklayacak" diye konuştular. TAHİR SARIKAYA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber