Ziraat faizi indirince diğer bankalar da dayanamadı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 26 Mart 2009 08:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Ziraat'in bireysel kredi faizlerindeki indirimine diğer bankalardan yanıt gecikmedi. Akbank da faizlerini düşürdü. Ziraat Bankası Genel Müdürü Çağlar ?Bizi diğerleri de takip edecek' dedi.

ZİRAAT Bankası'nın 100 binlerce kredi kart mağdurunun beklediği kart borçlarına yapılandırma getirmesi ve kredi faizlerini indirmesi diğer bankalara da örnek oldu. Ziraat'in yaptığı indirimin ardından Akbank da faiz oranlarını yeniden düzenledi. Halkbank bireysel kredide faiz oranını yüzde 0.99'a indirdi. Bir bankacı, Ziraat'in açıkladığı programın ardından bankalardan Ziraat'e müşteri kaymasının güçlendiğini bu nedenle rekabet edebilmek için faiz oranlarında indirim yapılmasının zorunlu hale geldiğini söyledi.

PİYASAYI YÖNLENDİREBİLİYORUZ

ZİRAAT Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar da ?Bizim yaptığımız indirimin devamı diğer bankalar tarafından gelebilir. Bireysel kredi pazarında biz açık ara öndeyiz. Bu pazarda verdiğimiz kredi 13.5 milyar lira, diğer bankaların kredi toplamı ise 9 milyar lira. O nedenle, piyasa bu anlamda yönlendirebiliyoruz. Nitekim, Halkbank indirim yaptı' diye konuştu.

TELEFONLAR KİLİTLENDİ

ZİRAAT'İN yaptığı faiz indirimlerinin ardından telefonların kilitlendiğini söyleyen Can Akın Çağlar ?İnanılmaz bir talep var. İlgili birimlerin telefonları kilitlendi' diye konuştu. Hükümetin yaptığı ÖTV indiriminin de0 canlılık yarattığını söyleyen Çağlar ?Geçen hafta 7 milyon lira konut kredisi vermiştik. Bu oran şimdi 28 milyon liraya çıktı' dedi. Çağlar, paketle ilgili ?tesadüf' yorumlarının yapılmasına da açıklık getirerek, bu çalışmanın çok önceden başladığını ancak yerel seçimler nedeniyle önceki gün açıklanabilecek hale geldiğini söyledi.

ZİRAAT Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, hükümetin açıkladığı ÖTV indiriminden banka olarak faydalandıklarını belirterek ?Daha önce araçları kiralık olarak alıyorduk. İndirimden sonra daha uygun hale geldiği için 300 adet kadar aracı satın aldık' dedi. Çağlar, indirimin ekonomiye katkısının büyük olduğunu söyledi.

Ziraat tarım sanayicisine kredi verecek

ZİRAAT Bankası ile Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) arasında tarım ve sanayi sektörünün entegrasyonu amacıyla işbirliği protokolü imzalandı. Ziraat Bankası Genel Müdürü Çağlar ile SETBİR Başkanı Erdal Bahçıvan'ın imzaladığı protokolle SETBİR üyelerine mevcut kredinin yüzde 5 ile 15'i kadar daha uygun kredi verilecek. Çağlar ?Biz tarımsal sanayiye kredi vermiyorduk. Bu protokolle kredi vermeye başladık' dedi.

İBRAHİM ACAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber