Ulaştırma Bakanı: 3 bine yakın sivil ve asker arama yapıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mart 2009 13:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Onur SAĞSÖZ/ERZİNCAN,

ERZİNCAN'da, Başbakan'ın Erzincan ve Gümüşhane mitinglerini iptaliyle ilgili vatandaşlara açıklama yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ?Yaşanılan kazadan dolayı büyük üzüntü duyuyoruz. Başbakanımızda bu kaza nedeniyle Erzincan mitingini iptal etti. Halen 3 bine yakın sivil ve asker bölgede arama ve kurtarma çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın Erzincan mitingi için sabahın erken saatlerinde Cumhuriyet Meydanına yaklaşık 10 bin kişi toplandı. Başbakan Erdoğan'ın kente gelmeyeceği haberleri üzerine miting alanında halka hitap eden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin Kahramanmaraş'tan Yozgat'a giderken düşmesi nedeniyle Başbakan'ın miting programını iptal ettiğini duyurdu.

Bakan Yıldırım, ?Halen çok olumsuz hava şartlarına rağmen 3 bine yakın sivil ve asker bölgedeki arama çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah ulaşırız. Bu ümidi taşıyoruz. Sayın Muhsin Yazıcıoğlu hayatı boyunca bu ülkenin birliği ve beraberliği için mücadele etmiş, gerektiğinde bu uğurda hapse girmiş ve çeşitli sıkıntılar geçirmiş ama asla ve asla çizgisini değiştirmemiştir. 72 milyonun duası onunladır. İşte bu olay nedeniyle Sayın Başbakanımız bu mitingi yapmamaya karar verdi. Bana da bu haberi iletmemi söyledi? diye konuştu.

Bakan'ın açıklaması üzerine kalabalık dağılırken, Bakan Binali Yıldırım, miting programının iptal edildiğini halka bildirmek üzere karayoluyla Gümüşhane'ye gitti.


Atalay: "Kesin bir sonuca ulaşılamadı"

Göksun - İçişleri Bakanı Beşir Atalay, dün düşen BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikoptere ulaşılabilmek için her kurumun imkanları ölçüsünde seferber olduğunu belirterek, "Elimizdeki imkanlar ve şartlar çerçevesinde çalışmalar sürüyor, ama şu ana kadar kesin bir sonuca ulaşılamadı" dedi.

Bölgede inceleme yapan Atalay, düzenlediği basın toplantısında, tespit edilen koordinatlar çerçevesinde arama çalışmalarının sürdüğünü, zirveye kadar ulaşıldığını, ama herhangi bir şeye ulaşılamadığını söyledi.

Bakan Atalay, bölgedeki yoğun sisin dağılmaya başladığını, gece saat 23.00'den sonra arama çalışmalarını bırakan helikopterlerin yeniden uçmaya başladığını bildirdi.

Hem asker hem polis hem de sivil savunma personelinin karadan arama çalışmalarının da kesintisiz olarak devam ettiğini belirten Beşir Atalay, "Her kurumumuz elinde ne imkan varsa bunu kullanmak için seferber oluyor. Elimizdeki imkanlar ve şartlar çerçevesinde çalışmalar sürüyor, ama şu ana kadar kesin bir sonuca ulaşılamadı" dedi.

Sisin dağılmaya başlamasıyla birlikte, arama çalışmalarının daha iyi bir şekilde yürütülmesi konusunda umutlu olduklarını ifade eden Bakan Atalay, "Helikopterler daha iyi çalışıyor, karadan da sayısı 2000'i aşan arkadaşlarımız fedakarca çalışmalarını sürdürüyor. Umuyoruz çok geçmeden sonuç alırız" diye konuştu.

Nevzat Pakdil

Atalay'ın basın toplantısına katılan TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, ilk anlardan itibaren gerekli tüm temasları yaptığını, İçişleri Bakanı'nın, Vali, Kaymakam ve askeri erkanın büyük bir gayretin içine girdiğini anlattı.

Vatandaşların büyük bir duyarlılık göstererek, arama çalışmalarına destek verdiğini ifade eden Pakdil, tüm siyasi partilerin de çok yakın bir ilgi gösterdiğini söyledi. Pakdil, tüm ilgili kurumların temsilcilerine, vatandaşlara ve siyasi partilere teşekkür ettiğini dile getirdi.

Büyük bir üzüntü içinde olduklarını kaydeden Pakdil, "Yoğun sis ve kar yağışı nedeniyle şu ana kadar sonuç alınamadı. Allah korktuğumuzdan uzak eylesin" dedi.

Basın toplantısında gözyaşlarına hakim olamayan Pakdil, sözlerini daha fazla sürdüremeyeceğini belirterek özür diledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber