Çelik: 23 Nisan'da başbakan koltuğuna 2 saat Baykal'ı oturt

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mart 2009 17:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

acağız

Bitlis - Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, AK Parti seçimi kazandığında yine muhalefetin dilinin uzayacağını belirterek, "Sayın Baykal bir türlü başbakan olmadı ve olamıyor. Baykal, hırçınlaştığı için onu başbakan yapmanın yolunu buldum. Başbakan'ımızdan rica edeceğim. 23 Nisan kutlamaları çerçevesinde Başbakan'ın koltuğuna 2 saat Sayın Baykal'ı oturtacağız. Yoksa Baykal bir türlü başbakan olamayacak" dedi.

Bakan Çelik, Bitlis'in Güroymak ilçesindeki AK Parti seçim bürosu önünde partililere hitaben yaptığı konuşmada, AK Parti'nin zayıflamasıyla, milletin kendi elinin ve gücünün zayıflayacağını iddia etti.

AK Parti'nin elini güçlenmesiyle, Ergenekon gibi çetelerin bir daha dirilmeyeceğini savunan Hüseyin Çelik, şöyle devam etti:

"Yapılan araştırmalar sonucu bütün partilerin alacağı oy, AK Parti'nin alacağı oy kadar yapmıyor. İlk önce muhalefete geçmiş olsun. Deniz Baykal'ın iktidara gelmek gibi bir mecali ve takati var mı? Devlet Bahçeli'nin de yok. Bunların derdi AK Parti'nin gücünü zayıflatmak. AK Parti'nin elini güçlendirin ki faili meçhul cinayetlerin failleri teker teker yakalanıp, içeri atılsın. AK Parti'nin elini güçlendirin ki ölüm kuyuları açılsın. AK Parti'nin elini güçlendirin ki hem dünyadaki hem de halkımız için olan onurlu ve dik duruşumuz devam etsin."

Bakan Çelik, "Dilini de konuş, türkünü de söyle göğsünü gere gere. TRT Şeş'i devreye koyduk. Birilerinin feleği şaştı. Bunların amacı üzüm yemek mi bağcı dövmek mi? TRT Şeş'ten niye rahatsız oluyorlar. Üniversitelerde Kürt dili ve edebiyatı bölümü açacağız. Kimse bu memleketin farklılıklarını kavga sebebi kabul etmesin" diye konuştu.

CHP ve ekibinin, kendilerini yolsuzlukla suçladığını anımsatan Çelik, "Dinime küfreden Müslüman olsa bari. AK Parti'nin hiçbir yolsuzluk dosyası yok. Niye yolsuzluk hikayesini uyduruyorlar. Sen nasılsan başkasını da kendin gibi görürsün. CHP'nin AK Parti ile başa çıkması mümkün değil. Bizim işimiz hizmet, gücümüz millettir. Gücümüzü Türkiye için harcayacağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber