Öğrencilerini döven öğretmen açığa alındı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 27 Mart 2009 18:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Serkan KILINÇ/TRABZON, (DHA)

TRABZON'da 5 öğrencisini dövdüğü iddia edilen Beden Eğitimi Öğretmeni Recep Kurt, Trabzon Valiliği tarafından açığa alındı.

Olay Trabzon Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda bugün akşam saatlerinde meydana geldi. Beden Eğitimi dersinde öğretmenleri Recep Kurt'tan dayak yediklerini iddia eden A.A. (14), M.C.K. (14), B.T. (15), E.M. (15) ve B.Y. (15), velileriyle birlikte Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden darp raporu aldı. 5 öğrenci ve velileri, daha sonra Trabzon Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi'ne giderek öğretmen Recep Kurt'tan şikayetçi oldu. Dayak olayını anlatan 8 E sınıfı öğrencisi A.A., ?Beden eğitimi dersimiz vardı. Maç yaparken, top dışarı çıktı. Tanımadığımız biri plastik topu alıp gitti. Sonra öğretmenimiz bize ?Kimdi o?' diye sordu. Tanımadığımızı söyleyince sınıfa çıkmamızı istedi. Sınıfa çıkarken, birden bizi dövmeye başladı. Daha sonra boş bir odaya sokarak yine bize vurdu? dedi.

Astım hastası olan M.C.K. ise, ?Bana tekme attı. Ben ?vurmayın' diyordum ama vuruyordu. Resim öğretmenimiz kurtardı beni? diye konuştu.

M.C.K.'nın babası Mustafa K. da, ?Her ne olursa olsun, bir hocanın öğrencisini dövmeye hakkı yok. Sadece bizim çocuklarımız değil, olayı gören diğer çocukların da psikolojisi etkilendi. Oğlumun zaten astımı var? ifadesini kullandı.

VALİLİKTEN JET İŞLEM

Ailelerin şikayeti üzerine olayla ilgili inceleme başlatan Trabzon Valiliği, öğretmen Recep Kurt'u jet hızıyla açığa aldı. Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, ?Darp iddiasının Valiliğimize intikal etmesi üzerine yapılan ön inceleme neticesinde ilgili öğretmen açığa alınmıştır. Ayrıca okul müdürü ve öğretmen hakkında idari inceleme- soruşturma başlatılmıştır? denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber