Arsa Ofisi Genel Müdürlüğü Artık Yok

15.12.2004 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan kanuni düzenleme ile Arsa Ofisi Genel Müdürlüğü, teşkilâtı ile birlikte kaldırılmıştır. Arsa Ofisi Genel Müdürlüğünde görev yapan personel, Bayındırlık ve İskân Bakanlığına devredilmiştir Yapılan düzenlemeye göre, genel müdür yardımcıları, teftiş kurulu başkanı ve daire başkanları ile avukat kadrolarında istihdam edilen personel Bakanlıktaki Bakanlık Müşaviri ve Hukuk Müşaviri kadrosuna atanmış sayılacaktır. Diğer ayrıntılar için başlığa tıklayın.

Haber Giriş : 20 Aralık 2004 01:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Arsa Ofisi Kanunu ve Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılması İle Arsa Ofisi Genel Müdürlüğünün Kaldırılması Hakkında Kanun" 15.12.2004 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Bu değişikliğe ilişkin açıklamalarımız aşağıda beş başlık altında yer almaktadır.

1- PERSONEL, BAYINDIRlIK VE İSKAN BAKANLIĞINA DEVREDİLMİŞTİR.

Arsa Ofisi Genel Müdürlüğünde görev yapan personel, Bayındırlık ve İskân Bakanlığına devredilmiştir. (Madde 3) Yine, 24.11.1994 tarihli ve 4046 sayılı Kanunun 25 inci maddesi uyarınca Arsa Ofisi Genel Müdürlüğüne tahsis edilen kadrolar da Bayındırlık ve İskân Bakanlığına tahsis edilmiş sayılır. Kadro ve görev unvanları değişmeyenler Bayındırlık ve İskân Bakanlığına ait aynı unvanlı kadrolara atanmış sayılırlar.

2- GÖREVLERİ SONA ERENLER

Arsa Ofisi Genel Müdürlüğünde; genel müdür yardımcısı, teftiş kurulu başkanı, daire başkanı, başmüfettiş, bilgi işlem şube müdürü, APK şube müdürü, idarî işler şube müdürü, şube müdürü, bölge müdürü, bölge müdür yardımcısı ve avukat unvanlı kadrolarda bulunanların görevleri bu Kanunun yayımı tarihinde sona erer. Bunlar, Bayındırlık ve İskân Bakanlığınca yeni bir kadroya atanıncaya kadar eski kadrolarına ait aylık, ek gösterge, her türlü zam ve tazminatları ile diğer malî haklarını aynen almaya devam eder ve devredildikleri kurumda ihtiyaç duyulan işlerde görevlendirilebilir.

İhdas edilen kadro unvanlarından ilgili kurum tarafından ihtiyaç duyulmayan kadro unvanlarında çalışan personel ile yukarıdaki paragrafta yer aldığı üzere görevleri sona erenler, bu Kanunun yayımını izleyen altı ay içinde kurumca ihtiyaç duyulan, derece ve kademelerine uygun diğer kadrolara atanır.

3- BAKANLIK MÜŞAVİRLİĞİ VE HUKUK MÜŞAVİRİ KADROSUNA ATANANLAR

Genel müdür yardımcıları, teftiş kurulu başkanı ve daire başkanları ile avukat kadrolarında istihdam edilen personel ekli (2) sayılı liste ile ihdas edilen Bakanlık Müşaviri ve Hukuk Müşaviri kadrosuna atanmış sayılırlar. Ancak, bu kadrolar, herhangi bir sebeple boşalması halinde, hiçbir işleme gerek kalmaksızın iptal edilmiş sayılır.

4- FARK TAZMİNATI

İhdas edilen kadro unvanlarından ilgili kurum tarafından ihtiyaç duyulmayan kadro unvanlarında çalışan personel ile 2. maddede yer alan ve görevlerinin sona erdiği belirtilen personelin, atandıkları yeni kadrolarının aylık, ek gösterge, her türlü zam ve tazminatları ile diğer malî hakları toplamının (fazla çalışma ücreti hariç) net tutarının, eski kadrolarına bağlı olarak en son ayda almakta oldukları aylık, ek gösterge, her türlü zam ve tazminatları ile diğer malî hakları toplamı (fazla çalışma ücreti hariç) net tutarından az olması halinde aradaki fark, farklılık giderilinceye kadar atandıkları kadrolarda kaldıkları sürece herhangi bir kesintiye tâbi tutulmaksızın tazminat olarak ödenir.

5- İŞÇİLERİN DURUMU

Arsa Ofisi Genel Müdürlüğünün sürekli işçi kadrolarında ve geçici işçi pozisyonlarında çalışanlar, kadro veya pozisyonlarıyla birlikte Bayındırlık ve İskân Bakanlığının bağlı kuruluşlarına devredilir. Bu fıkra hükümlerinden faydalanmak istemeyenlerin her türlü yasal hakları ödenerek kurumlarıyla ilişkileri kesilir. Anılan Genel Müdürlüğün, bu Kanunun yayımı tarihinde boş bulunan sürekli işçi kadroları ve geçici işçi pozisyonları, hiçbir işleme gerek kalmaksızın iptal edilmiş sayılır.

MADDE 10. - Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber