Şahin: Rapor doğrultusunda iki cezaevi müdürü başka yerlere görevlendirildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2009 12:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emrullah Bayrak

ANKARA- Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Silivri Cezaevi'ndeki görevliler hakkında başlatılan soruşturma kapsamında müfettişlerin hazırladığı raporlar doğrultusunda iki cezaevi müdürünün başka yerlerde görevlendirildiğini söyledi.

Hilton Otel'deki "Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesinde Yargı Mensuplarının Rolü Projesi Protokol İmza Töreni"ne katılan Bakan Şahin, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Silivri Cezaevi'ndeki görevliler hakkında başlatılan soruşturmaya ilişkin Şahin, cezaevi yönetimiyle ilgili Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Yasa ve bu yasanın uygulanmasını gösteren yönetmelik ve tüzükler bulunduğunu hatırlattı.

Cezaevinde görevli personelin bu yasa, yönetmelik ve mevzuatı harfiyen uygulamak zorunda olduğunu vurgulayan Şahin, Silivri Ceza İnfaz Kurumunda görev yapan bazı personelin bu kurallara uymakta titizlik göstermediği yönünde şikayetler aldıklarını açıkladı. Bunun üzerine şikayetleri değerlendirmek üzere Teftiş Kurulu'nun müfettiş görevlendirdiğini dile getiren Şahin, müfettişlerin hazırladığı rapor doğrultusunda iki cezaevi müdürünün başka yerlerde görevlendirildiğini ve konunun bundan ibaret olduğunu söyledi.

Yasa dışı telefon dinlemeleriyle ilgili başlattığı çalışmanın raporlarının geldiğini açıklayan Şahin, seçim çalışmaları nedeniyle raporları inceleme imkanı bulamadığını dile getirdi. "Zannediyorum önümüzdeki 1- 2 gün içerisinde bunları inceleyeceğim. Gerek görürsem sizinle bunların sonuçlarını paylaşırım." diyen Şahin, Ergenekon soruşturmasıyla ilgili basında yer alan sanık ifadelerine ilişkin haberlerin kim tarafından sızdırıldığını belirlemek üzere de bir çalışma başlattığını hatırlatarak, bu konuyla ilgili raporun henüz kendisine ulaşmadığını söyledi.

Bazı basın yayın organlarında yer alan "Bakanlar Kurulu'nda bazı bakanların sözlü olarak istifalarını sundukları" iddialarının sorulması üzerine Şahin, "Bakanlar Kurulu'nda neler konuşulduğu hususunu hükümet sözcümüz basına açık şekilde açıklar. Hükümet sözcümüzün söylemediği veya kamuoyuyla paylaşmadığı bir konuda benim kurulun bir üyesi olarak değerlendirme, açıklama yapmam doğru olmaz. Ama Bakanlar Kurulumuzda her şey konuşulur." dedi.

'SEÇİM SÜRPRİZLERİNDEN BİRİ ANTALYA'DIR'

29 Mart'taki yerel seçim sonuçlarına ilişkin soruları da cevaplayan Bakan Şahin, AK Parti'nin yetkili organları ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sonuçları değerlendireceğini kaydetti. Şu anda seçimleri değerlendirmeyi doğru bulmadığını dile getiren Şahin, bunun bir yerel seçim olduğunu hatırlatarak seçilenlerin hepsine başarılar diledi.

"Şu anda bizim hükümet olarak görevimiz dünyanın içinden geçtiği bu zor süreçte üzerimize düşenleri en iyi şekilde yerine getirmektir." diyen Şahin, "Özellikle bu yılın sonuna doğru ekonomik anlamda yaşanan sıkıntıları en aza indirmektir. Hükümet olarak görevimizin başındayız. Çünkü bu seçimler hükümet değiştirme değil, yerel seçimlerdi. Böyle olmakla birlikte partimize halkımızın desteğinin devam ettiği görülmüştür. Yine yüksek oranda bir oy almıştır partimiz. Ama şimdi asıl işimize dönmek, işimize bakmak mecburiyetindeyiz. Hükümet üyeleri olarak seçim sonuçlarıyla ilgili tartışmalarla vakit kaybetme lüksümüz yok." diye konuştu.

Menderes Türel'in Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini çok rahatlıkla alabileceğini düşündüğünü anlatan Bakan Şahin, ama seçimlerin zaman zaman bu tür sürprizlere de gebe olduğunu söyledi. "Bana göre bu seçimlerin sürprizlerinden biri Antalya'da yaşanmıştır." diyen Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ama Antalyalılar'ın, milletimizin iradesidir. Buna hepimiz saygı göstereceğiz. Seçilen belediye başkanı arkadaşımıza da başarılar diliyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber