Maliye çalışanları, AVEA'ya karşı kampanya başlattı

Haber Giriş : 20 Aralık 2004 07:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erkan CELEBİ/HÜRRİYET

MALİYE çalışanları, ?Personell' abonelik paketinin, kurumlar arasında eşitsizliğe yol açtığı gerekçesiyle, Avea'ya karşı kampanya başlattı.

Maliyeciler, ?Avea, kurumsal abonelikte eşit davranmıyor. Bazı kurumlara tanıdığı haklardan bizleri yararlandırmıyor' diye suçluyor. Avea ise kurumlar arasında ayrımcılık yapılmadığını, sözleşme şartlarının kurum taleplerine göre belirlendiğini söylüyor.

MALİYECİLER, GSM operatörü şirketlerden Avea'nın kamu ve özel sektör çalışanlarının aralarında ücretsiz görüşme yapma imkan sağlayan ?Personell' abonelik paketine karşı, kampanya başlattı. Kurumlar arasında eşitsizliğe yol açtığı gerekçesiyle internet üzerinden başlatılan kampanyada, Avea'nın bazı kurum çalışanlarına tanıdığı haklardan maliye gibi kurumları yararlandırmadığı savunuluyor. Avea, kurumlar arasında ayrımcılık yapmakla suçlanıyor.

Sözleşmelerdeki farklılıkların nedenini, kurumdan gelen taleplere bağlayan Avea Genel Müdür Yardımcısı Göktekin Dinçerler, ?Bazı kurum ve kuruluşlar, katılım payının yüksek, ücretsiz görüşme süresinin uzun olmasını, bazıları da katılım payının düşük, ücretsiz görüşme süresinin de sınırlı olmasını isteyebiliyor. Tüm bunlar karşılıklı yapılan görüşmeler sonucunda belirleniyor' dedi.

1.5 MİLYON ABONE

Aycell'in Aria'yla birleşmeden önce kamu personeline yönelik başlattığı kurumsal abonelik paketi, aralarında Milli Eğitim, İçişleri, Adalet Bakanlığı'nın da bulunduğu kurum ve kuruluş sayısı 270'e, abone sayısı da 1 milyon 500 bine ulaştı. Bu kurum ve kuruluşlarla özel anlaşmalar imzalayan Avea, başta öğretmen, hakim, savcı, polis, tapu memuru, doktor, hemşire, bankacı gibi kamu ve özel sektör çalışanlarının belli bir katılım payı ödeyerek, aralarında ücretsiz görüşme yapmalarına imkan sağlıyor.

Çalışanların ödeyeceği katılım payı, yapacağı ücretsiz görüşme süresi ve bu görüşmelerin kimler arasında yapılacağı da kurum yöneticileriyle imzalanan sözleşmelerle belirleniyor. Bu sözleşmelerin kurumdan kuruma değişmesi, bazı kurum çalışanlarının tepkisini de çekiyor. Bunların başında da maliyeciler geliyor. Oluşturdukları e-posta zincirleriyle internet üzerinden protesto kampanyası başlatan maliyeciler, Avea'yı kurumlar arasında ayrımcılık yapmakla suçluyor. Bazı kurumlarda personele kendi aralarında sınırsız görüşme hakkı tanındığına dikkat çekilen kampanyada, maliye personeline ise ayda sadece 6 saat ücretsiz görüşme hakkı verildiği savunuluyor. Avea'nın bu ayrımcılığı sadece kurumlar arasında değil, kurum içinde de yaptığı ileri sürülüyor ve müfettiş, hesap uzmanı, kontrolör gibi belirli konum ve ünvandaki abonelere cep telefonu hediye edilmesine rağmen, diğer çalışanların bu haktan yararlandırılmadığı iddia ediliyor.

SUİSTİMALLERİ ÖNLÜYORUZ

Arkadaşımız Ayşegül Akyarlı, Maliye çalışanlarının başlattığı bu kampanyayla ilgili olarak Avea Genel Müdür Yardımcısı Göktekin Dinçerler'le görüştü. Kurumsal abonelik paketlerinde suistimali önlemek amacıyla bazı kısıtlamalara gittiklerini söyleyen Dinçerler, ?Suistimalleri önlemek amacıyla bazı kurumlarda ek protokolleri devreye sokuyoruz. Uygulamanın asıl amacı, belli bir kurum içinde çalışanların birbirleriyle rahatça görüşebilmesini sağlamak. Ancak, bazı abonelerin bu bedava uygulamayı maksadının dışında kullandığı görülüyor. Birleşme öncesi Aycell'in başlattığı bu uygulama ile ilgili olarak bazı kurumlarla yeniden masaya oturuyoruz. Bu görüşmelerimiz sonucunda bazı kurum çalışanlarına tanınan sınırsız konuşma hakkına sınırlamalar getiriyoruz. Ancak bunu tek taraflı yapmıyoruz. Kurumlarla görüşerek, bir orta yol buluyoruz. Ayrıca, süre kısıtlamasına gittiğimiz kurumlardaki abonelere yeni bazı olanaklar da sunuyoruz' dedi.

Telefonları da abonelere değil kurumlara hediye ettiklerini söyleyen Dinçerler, ? Bu telefonların kimlere dağıtılacağına biz karar vermiyoruz. Kurum, hangi personele dağıtacağına kendi karar veriyor. Örneğin Milli Eğitim Bakanlığı, verdiğimiz cep telefonlarını bu yıl başarılı olan öğretmenlere hediye etme yoluna gitti' dedi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber