Okul müdürü terfisine ÖSS barajı

Haber Giriş : 20 Aralık 2004 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yayımladığı genelgeyle okul müdürlerinin nakil ve atamalarında, görev yaptıkları okuldaki öğrencilerin aldığı ÖSS ile OKS yani ortaöğretim kurumları sınav puanlarının da dikkate alınacağını bildirdi.

İlk defa müdürlüğe atanacakların da seçim kriterleri değişti. Yeni sisteme göre kurum müdürleri, gerekli şartları taşıyanlar arasından ve yönetici değerlendirme formu üzerinde en çok puan alan 5 aday arasından yetkili makamca atanacak.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik yayımladığı genelgeyle, eğitim kurumları müdürlerinin atama ve yer değiştirme esaslarındaki değişiklikleri duyurdu.

Buna göre bulundukları okulda en az beş yıl süreyle müdürlük yapanlar, gerekli görülmesi halinde aynı veya bir üst tip eğitim kurumu müdürlüğüne atanabilecek. Müdürlerin bu beş yıl boyunca gösterecekleri performans da atamada dikkate alınacak.

Genelgeyle okul müdürlerinin kendi sicil notları ve bireysel gelişimlerinin yanısıra; okuldaki öğrencilerin başarıları da gözönünde bulundurulacak.

Böylece o müdürün görev yaptığı okuldaki öğrencilerin liselere veya üniversiteye giriş sınavlarında aldıkları puanlar da müdürün atanacağı yerin belirlenmesinde kritik önem taşıyacak.

İlk defa müdürlüğe atanacakların da seçim kriterleri değişti. Yeni sisteme göre kurum müdürleri, gerekli şartları taşıyanlar arasından ve yönetici değerlendirme formu üzerinde en çok puan alan 5 aday arasından yetkili makamca atanacak. Atamada mülakat aşaması kaldırılacak.

ntv

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber