Adana'da kesin sonuçlar bugün açıklanıyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 05 Nisan 2009 09:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yine ben kazandım

Adana'da itirazlar nedeniyle kesin sonucun alınması geciken büyükşehir belediye başkanlığı tutanaklarının incelenmesi dün tamamlandı.

İtirazlar nedeniyle tutanakların incelendiği ilçe seçim kurullarında sonuç saat 14.30 sıralarında alındı. İl Seçim Kurulu 10 ayrı seçim kurulunun tutanaklarını birleştirdi. Yeniden yapılan sayımda, MHP'li Aytaç Durak'ın en yakın rakibi AKP adayı Mehmet Ali Bilici ile arasındaki 2 bin 166 oy farkının biraz daha azaldığı anlaşıldı. Durak, seçimi kazandığının kesinleştiğini söyledi. Ancak Durak'ın bu açıklamasına rağmen, İl Seçim Kurulu akşama kadar açıklama yapmadı, sadece itirazlar bulunduğu, bunların görüşüldüğü, sonucun da Yüksek Seçim Kurulu'ndan alınması gerektiği belirtildi. İl Seçim Kurulu'ndan saat 18.00'de verilen bilgide, itirazların görüşülmesi ile ilçe seçim kurullarından gelen tutanaklardaki imza işlemlerinin tamamlanmasının bugün öğle saatlerine kadar sürebileceği, bu aşamada kesin bir sonuç söylenemeyeceği belirtildi.


Adana sonuçları bugün açıklanıyor

Kurtul ÇAKIN - Nazar ERDEM

Adana'da yerel seçim sonuçlarına itiraz edilmesinden sonra, Seyhan-1 hariç 8 seçim bölgesindeki sandıkların tutanakları ile bilgisayar kayıtları yeniden karşılaştırıldı. 2 günden beri süren sayım sonucunda AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Ali Bilici lehine 600 oy daha çıktığı iddia edildi. İl Seçim Kurulu yetkilileri ise kesin açıklamanın bugün öğle saatlerinde yapılacağını duyurdu. CHP Adana İl Başkanı Serdar Seyhan, Büyükşehir, Seyhan, Yüreğir, Çukurova ve Sarıçam adayları ile yaptığı basın toplantısında, 9 maddede saydığı usulsüzlük ve hile iddialarını sıraladıktan sonra, "Bu seçimlere hile ve şaibe karışmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber