Polis döven Milli güreşçi Mehmet Özal serbest bırakıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2009 20:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara 19 Mayıs Stadı Kompleksinde, dün polisle yaşadıkları arbede sonrasında gözaltına alınan, Dünya Şampiyonu ve Avrupa üçüncüsü milli güreşçi Mehmet Özal ve beraberindeki 2 güreşçi serbest bırakıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Ankara Adalet Sarayına getirilen Mehmet Özal, Medeni Atalay ve Mert Can, Adli Tıp Kurumunda sağlık kontrolünden geçirildi.

Müraacat ve Suçüstü Bürosu Savcısı Özgür Kamışlık tarafından ifadesi alınan güreşçiler, serbest bırakıldı.


DÜNYA ŞAMPİYONU GÜREŞÇİ MEHMET ÖZAL, POLİSLE KAVGA ETTİ

- MEHMET ÖZAL GÖZALTINA ALINIRKEN, BİRİSİ AĞIR OLMAK ÜZERE 4 POLİSİN YARALANDIĞI ÖĞRENİLDİ

ENGİN KOCABIYIK

ANKARA (İHA) - Dünya Şampiyonu ve Olimpiyat Üçüncüsü Milli Güreşçi Mehmet Özal ile yanındaki genç güreşçiler ve emniyet güçleri arasında kavga çıktı. Çıkan kavga sonunda birisi ağır olmak üzere dört polis yaralanırken, Mehmet Özal ve yanındaki güreşçiler gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, 2012 Olimpiyatları Milli Takım Seçme Komitesi'nde görevli olan Mehmet Özal, Ankara 19 Mayıs Spor Kompleksi içinde bulunan Yaşar Doğu Güreş Salonu'nda Türkiye Grekoromen 2'nci Ligi karşılaşmalarını izledi. Müsabakaların sonunda Mehmet Özal, yanındaki üç genç güreşçi ile birlikte spor kompleksinden ayrılmak istedi. Aynı saatte 19 Mayıs Stadı'nda oynanan Ankaragücü-Kocaelispor maçı dolayısıyla geniş güvenlik önlemleri alan emniyet güçleri, Özal ve yanındakilerin bulunduğu aracın

geçişine izin vermedi. Bunun üzerine taraflar arasında sözlü tartışma başladı. Sözlü tartışma bir anda yumruklaşmaya döndü. Çıkan kavga sonunda bir polisin boynundan ağır biçimde yaralandığı, bir polisin kolunun çıktığı, diğer polislerin de omuz ve dizlerinde yaralanmalar meydana geldiği belirtildi. Kavganın ardından gözaltına alınan Mehmet Özal ve genç güreşçiler ilk olarak Ankara Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirildi. Adli Tıp Kurumu çıkışında gazetecilerin sorularına cevap veren Özal,

"Şu an konuşmak istemiyorum. Konuşacak birşey yok. Ben iyiyim" dedi. Adli Tıp Kurumu'ndan çıkan güreşçiler daha sonra ifadeleri alınmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Milli Güreşçi AK Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya'nın da yaşanan olayla yakından ilgilendiği ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber