CHP'den kredi kartı sorusu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Nisan 2009 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, kredi kartı borcunun taksitlendirilmesi ve faiz oranının makul seviyeye düşürülmesinin düşünülüp düşünülmediğini sordu.

TBMM Başkanlığına soru önergesi veren Ağyüz, halkın büyük çoğunluğunun kredi kartı borcunu ödeyemediğini, esnafın çek ve senet baskısı altında zor günler geçirdiğini belirtti.

"Türkiye'de 1,5 milyon kredi kartı mağduru olduğunu" ifade eden Ağyüz, "Mevduat faizinin yüzde 12 olduğu günümüzde, kredi kartlarında yüzde 62 olan faiz oranının indirilmesi, ödemeleri kolaylaştırıcı bir faktör değil mi? Kredi kartı borcunu ödemeyenler ve icraya verilmiş olanlar için borçların 24 ay taksitlendirilmesi ve bu süreçte faiz oranının makul seviyeye düşürülmesini düşünüyor musunuz?" dedi.

CHP Tekirdağ Milletvekili Enis Tütüncü de Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, ekonomik kriz nedeniyle bazı üniversite öğrencilerinin kayıt harçlarını ödeyemez duruma geldiğini belirterek, bu durumdaki öğrencilerin sayısını sordu.

Kayıtlarını yenileyemeyen öğrencilerin üniversitelere göre dağılımını öğrenmek isteyen Tütüncü, "Bu durumdaki öğrencilere sahip çıkılması için ne gibi yeni önlemler almayı düşünüyorsunuz?" sorusunu yöneltti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber