Şahin: Cezaevlerinde incelemeyi önemsiyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Nisan 2009 18:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, İnsan Hakları Komisyonunun cezaevlerine giderek inceleme yapmasını son derece önemsediklerini belirtti.

TBMM Genel Kurulunda, CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu olarak, Silivri kompleksindeki cezaevlerinde yaptıkları incelemeye ilişkin görüşlerini açıkladı.

Türkiye'deki cezaevlerinde 107 bin kişi bulunduğunu ifade eden Özdemir, yoğunluk nedeniyle, mahkumlara hizmetlerin yeterince verilmediğini söyledi.

Gündem dışı konuşmalara yanıt veren Şahin, CHP'li Özdemir'in, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu olarak Silivri'deki cezaevlerinde yaptıkları incelemeye ilişkin kişisel görüşlerini açıkladığını belirtti.

İnsan Hakları Komisyonunun cezaevlerine giderek inceleme yapmasını son derece önemsediklerini ifade eden Şahin, komisyonun, Silivri Cezaevlerindeki incelemesine ilişkin raporunun bakanlığa geldiği zaman gereğinin yapılacağını vurguladı.

"Komisyonunun belirlediği aksaklıklar bize geldiği zaman tabii ki Adalet Bakanlığı olarak o tespitleri inceleyeceğiz ve üzerine gideceğiz" diyen Şahin, modern cezaevi yapımına da hız verdiklerini söyledi. Şahin, şunları kaydetti:

"Baş kontrolörler, son 1-2 ay içinde Silivri 4 ve 5 Nolu Cezaevlerinde incelemeler yaptı ve buradaki cezaevi müdürlerinin yasa ve yönetmelikteki görevlerini büyük bir titizlikle yapmadıklarına, görevlerini savsakladıklarına dair tespitler yaptı. Bu tespitler sonucunda da iki cezaevinin müdürü görevden alınarak başka yerlere atandı. Bakanlık olarak her türlü iddianın ve yanlış uygulamanın üzerine ciddiyetle gidiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber