Maaş için anlaşmalı boşanan beş kadına soruşturma

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 08 Nisan 2009 09:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Kâğıt üstünde boşanıp, 'aynı evde yaşıyoruz ama ayrı odalarda' bahanesiyle ölen babalarının emekli maaşını alan beş kadın hakkında SGK tarafından soruşturma başlatıldı. Maaşlar faiziyle geri alınacak

ISPARTA - Türkiye'nin sosyal güvenlik sisteminin kronik sorunlarından biri de ?ölmüş anne ya da babanın maaşını almaya devam etmek' olarak bilinir. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yeni dönemde bu tür haksızlıklara karşı daha titiz çalışıyor. Konuyla ilgili bir örnek Isparta'dan geldi. Isparta Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürlüğü, ölen babalarının maaşını almak için eşlerinden kağıt üzerinde boşanan beş kadın hakkında soruşturma başlattı. Haksız kazanç elde ettiği belirlenen kadınlardan dördünden bugüne kadar her ay aldıkları maaş faiziyle birlikte geri alınacak. Bir kadın hakkındaki soruşturma ise, halen devam ediyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan sorumlu Vali Yardımcısı Atila Durmuş, ölen babalarının maaşını almak için eşlerinden boşandığı ileri sürülen 20 kişiyi araştırdıklarını belirterek, bunlardan beşinin sahte boşanma yöntemiyle haksız kazanç elde ettiği sonucuna ulaştıklarını söyledi. Soruşturması tamamlanan dört kadınla ilgili yasal sürecin başlatıldığını kaydeden Isparta Vali Yardımcısı Atilla Durmuş, sözlerine şöyle devam etti:

?Beş kişiden dördünün soruşturması tamamlandı. Bu kişilerin maaşları kesildi. Bugüne kadar kendilerine ödenen maaşları da faiziyle birlikte geri ödeyecekler. Ayrıca haklarında Cumhuriyet Savcılığı'na yapılan suç duyurusu nedeniyle de yargı tarafından cezalandırılacaklar. Bir kişi hakkında yürütülen soruşturma ise, henüz neticelenmedi. Haksız maaş aldığı tespit edildi ama soruşturmanın neticelenmesi bekleniyor.? Durmuş, bu kişilerin devleti dolandırma suçlamasıyla mahkemeye çıkacaklarını belirtti.

Vali Yardımcısı Atilla Durmuş, haksız maaş ödendiği tespit edilen kişilerin ölen anne ve babalarının maaşını alabilmek için eşlerinden kağıt üzerinde boşanmış olarak gözüktüklerini, ancak hayatlarına evli gibi devam ettiklerini ifade etti.

Vali Yardımcısı Durmuş, şöyle devam etti: ?Maaşı alabilmek için eşlerinden kağıt üzerinde boşanıyorlar, ama yine aynı çatı altında yaşıyorlar. Adamın ayrıldığı eşiyle aynı evde yaşadığını tespit ettik. Adam ise bize ayrı odada kaldığını gerekçe olarak gösterdi. Zaman zaman bu durumlarda insanlar mantıksız gerekçeler üretebiliyor. Sonuçta aynı çatı altında yaşıyorlar, oda farkını bize gerekçe gösteriyor?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber