MEB Personel Genel Müdürü Aylardır Neden Suskun?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Nisan 2009 00:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB Personel Genel Müdürü Sayın Necmettin YALÇIN ilk göreve başladığı günlerde fikirleri ve uygulamaları kamuoyuyla sürekli paylaşacağını ifade etmiştir.

Sayın Yalçın aynı zamanda Memurlar.net'in MEB Personel Genel Müdürünü bekleyen görevleri hatırlatan yazıları nedeniyle yaptığı açıklamada

"www.memurlar.net İNTERNET SİTESİ YÖNETİMİNE

Editörlerinizden Sayın Ahmet KANDEMİR ve Sayın Maksut BALMUK 'un Yorumlarıyla yer alan, "M.E.B. Personel Genel Müdürlüğünden Beklentilerimiz" başlıklı yazı incelenmiştir. Öncelikle Personel Genel Müdürlüğü görevine başlamış olmam nedeniyle iyi niyet ve nezaket İçeren temennileriniz için teşekkürlerimi sunuyorum.

Personel Genel Müdürlüğü olarak görev ve sorumluluklarımızı mevzuat çerçevesinde genel hukuk prensipleri içinde şeffaf, güvenilir, hesap verebilir bir nitelikte yürütebileceğimizden bütün kamuoyunun ve sizlerin emin olmasını isterim. Hiç şüphesiz ki ülkemizin en büyük teşkilatlardan birinin yöneticiliğini yapıyor olmanın idraki içinde ve bütün paydaşlarımızın görüş ve önerilerini dikkate alarak, değerlendirerek çalışmalarımızı sürdüreceğimizi ifade etmek istiyorum. Görevimizi yürütürken bize katkı sağlayan destek veren olumlu ve yapıcı eleştirilerini bizimle paylaşan herkese minnettar olduğumuzu da burada belirtmekte yarar görüyorum. Özellikle memurların yoğun olarak izlemekte olduklarını bildiğim "memurlar.net" sitesinin görüşü ve önerilerini dikkate alacağımızı da vurgulamak istiyorum.?

ifadelerini kullanmıştır.

Bu yazılar ve Personel Genel Müdürünün açıklamaları ile; site üyelerinden gelen yorumlardan da anlaşılacağı gibi kamuoyunda ?gelenin gideni aratmayacağı? yargısı oluşmuş bu husus sevinç ve ümitle karşılanmıştır.

Bu nedenle site de, site üyeleri ve eğitim camiasının sorunlarını hak, hukuk ve hakkaniyet çizgisinde ele almaya ve kamuoyu ile ilgililere ulaştırmaya çalıştık.

Son gelinen noktada aylardır Personel Genel Müdüründen tek bir açıklamanın gelmemesi, kamuoyunun TV'den dahi sayın genel müdürümüzü görmemesi bize gelen bilgilerden de anlaşılmaktadır ki eğitim camiasını karamsarlığa itmektedir.

Aylardır öğretmen atamaları, yönetici atama ile ilgili sorunlar, şehit gazi yakınlarının yer değiştirmeleri,özür grubu yer değiştirmeler, sözleşmeli öğretmenlerle ilgili gelişmeler, kariyer basamakları, il içi yer değiştirme kılavuzunun halen yayımlanmamış olması? gibi bizzat Personel genel Müdürlüğünü ilgilendiren konularda tek bir açıklamanın yapılmaması, kamuoyu ile paylaşılmaması şüphe ile karşılanmaktadır.

Sayın genel müdürden son olarak Danıştay 2.Dairesince bazı hükümlerinin yürütmesi durdurulan ?MEB Eğitim Kurumları Yöneticileri yönetmeliğinin Ek-2 formu? ile ilgili gelişmeler ve bakanlığın konuya yaklaşımını sayın genel müdürün 25/08/2008 tarihinde vurguladığı ?Liyakata Önem Veren Biriyim. Bu görevin ağırlığını ve sorumluluğunu bilen biriyim? ifadelerine uygun bir açıklamayı eğitim camiası beklemektedir.

Maksut BALMUK
Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber