210 bin lira zimmete kendisi de şaşırdı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 09 Nisan 2009 14:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Neşet KARADAĞ/ADANA, (DHA)

Müfettişlerin karşısında korkudan bayılınca suçu ortaya çıkmıştı

ADANA PTT Başmüdürlüğü'nde 4 ay önce müfettişleri karşısında görünce bayılan ve bu yüzden şüphe üzerine yapılan incelemede toplam 210 bin lira zimmetine geçirdiği iddiasıyla hakkında dava açılan veznedar 50 yaşındaki Mehmet Acar yargılanmaya başladı. Acar, ?Miktarın bu kadar yükselmesini anlamakta güçlük çekiyorum? dedi.

PTT Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı müfettişleri geçen yıl aralık ayında yıllık rutin denetimler için Adana PTT Başmüdürlüğü'ne geldi. Müfettişler, yaptıkları incelemeler sırasında iddiaya göre, bir yazışmadaki basit bir hatanın düzeltilmesi için 25 yıllık veznedar Mehmet Acar'ı yanlarına çağırdı. Müfettişlerin karşısına çıkan Acar korkudan bayıldı. Ayıltılan Acar'ın kendisine herhangi bir soru sorulmadan, faturalardaki değişiklikleri kendisinin yaptığını söylemesi, müfettişlerde kuşku uyandırdı. 2004 ile 24 Aralık 2008 arasındaki dosyaları tek tek inceleyen müfettişler Acar'ın, kredi kartlarına olan borcu ve eşinin lüks isteklerini karşılayabilmek için faturalarda değişiklik yaparak 1170 liralık bölümü resmi posta pulu olmak üzere toplam 210 bin 828 lirayı zimmetine geçirdiğini ortaya çıkardı.

Savcılığa yapılan suç duyurusu üzerine 27 Aralık 2008'de tutuklanan Acar, 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başladı. Acar, 210 bin lira zimmetine geçirmesinin mümkün olmadığını iddia etti. Kendisinin yaklaşık 8 bin 745 lira zimmetine geçirdiğini kabul eden Acar, ?Teftiş sırasında 6 bin lira açık olduğu söylendi. Daha sonra miktar 210 bin 828 liraya yükseldi. Miktarın bu kadar yükselmesini anlamakta güçlük çekiyorum. Benim bu kadar parayı zimmetime geçirmem fiilen mümkün değildir" dedi. Zimmetine para geçirmediğini iddia eden Acar, ?Zimmet yapmadım ama kurumun zararının karşılanması için 13 bin 500 lira para yatırdım? diyerek beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, veznedar Acar'ı akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk ederken, duruşma eksik belgelerin tamamlanması için ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber