Hastaneye molotofkokteyli atan 7 kişiye gözaltı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Nisan 2009 17:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa'da hastane bahçesinde park halindeki bir ambulans ile hastanenin güvenlik kulübesine molotofkokteyli attıkları iddiasıyla 7 kişi gözaltına alındı.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ''4 Nisanda Halfeti ilçesinde terörist başı Abdullah Öcalan'ın doğum günü bahanesiyle meydana gelen olayları gündemde tutmak, kamuoyunda korku ve panik havası yaratmak'' amacıyla, 7 Nisan Salı günü saat 22.00 sıralarında, Balıklıgöl Devlet Hastanesine ve bahçesinde bulunan ambulansa molotofkokteyli atıldığı anımsatıldı.

Açıklamaya göre, bunun üzerine olayı gerçekleştirenlere yönelik yapılan çalışmalar sonucunda, zanlıların tespit edilerek, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalandı.

Bu kişilerle birlikte olayda kullanılan molotofkokteyllerinin hazırlandığı yerde 18 litrelik yağ tenekesi, 8 adet kullanıma hazır boş şişe, olayın meydana geldiği hastanenin ön duvarına bırakılmış ve kullanıma hazır 19 adet molotofkokteyli bulundu.

Gözaltına alınan A.K. (22), M.K. (19), Y.S. (19), İ.Y. (20), M.E.(19), N.T (19) ve M.K. (20) işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Ele geçirilen malzemeler basına gösterildi.

-EMNİYET MÜDÜRÜ DURMUŞLAR-

Şanlıurfa Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın kısa sürede aydınlatıldığına dikkati çekerek, ''O gün olay yerine ekiplerimiz seri bir şekilde intikal etmişlerdir. Zaten hastanede de görevlimiz vardı. Olayın akabinde 1 şüpheli yakalandı. O şahsın verdiği bilgiler doğrultusunda bu görmüş olduğunuz molotofkokteylleri hazırlayan, toplam 7 şahıs yakalandı ve işlemleri devam ediyor'' dedi.

Durmuşlar, izinsiz gösterinin olduğu 4 Nisanda, Birecik Devlet Hastanesi önünde önlem alan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli bir baş komiserin atılan taşın başına isabet etmesi sonucu yaralandığını anımsatarak, olayın zanlısının tespit edildiğini ve yakalanmasına çalışıldığını bildirdi.

Vatandaşın polise güvenmesini isteyen Durmuşlar, ''Kimsenin Urfa'nın güven ve huzurunu bozmasına asla müsaade edilmeyecektir. Bizler görev için buradayız, herkes rahat olsun'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber