Kadın altın erkek repo diyor

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 10 Nisan 2009 08:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yatırımlarında kadınlar altını, erkekler ise banka faizi, repo, yatırım fonları gibi araçları tercih ediyor.MasterIndex araştırmasının ocak ayı sonuçlarına göre yatırımlarında kadınlar altını, erkekler ise banka faizi, repo, yatırım fonları gibi araçları tercih ediyor...

MasterCard tarafından periyodik olarak yapılan MasterIndex araştırmasının ocak ayı sonuçları dün açıkladı. Araştırma, bu kez harcama ve tasarruf eğilimlerinde kadın ve erkeğin farklı bakış açılarını gözler önüne serdi. Araştırma sonuçlarına göre yatırımlarında kadınlar altını, erkekler ise banka faizi, repo, yatırım fonları ve hisse senedini tercih ediyor. Kadın tüketicilerin yüzde 14'ü altına yatırım yapmayı tercih ederken, bu oran erkeklerde yüzde 8'de kalıyor.

ERKEK OTOMOBİLCİ

Araştırmanın diğer sonuçları ise özetle şöyle:

Kadınlar ?Elinize 40 bin TL geçse nasıl değerlendirirsiniz?? sorusuna kadınlar ?borç öderim, eğitim ve sağlık için harcarım? yanıtlarını veriyor.

Erkekler ise otomobil alımında ve yeni iş kurup, işlerini geliştirmede kadınların önüne geçiyor.

Kadınların cebinde ortalama 1.6 adet kredi kartı bulunurken, erkeklerin cebinde ortalama 1.9 adet kredi kartı bulunuyor.

KADIN AZ HARCIYOR

Kadınlar ayda ortalama 6.1 kez kredi kartı kullanırken, erkeklerde bu rakam ayda ortalama 8.4'e çıkıyor.

Kadınların kredi kartları ile alışveriş başına harcama ortalamaları 98 TL iken erkeklerde bu oran ortalama 120 TL'ye çıkıyor. n Kadınlar kredi kartlarını elektronik eşya mağazaları, sanal alışverişler ve süpermarketlerde erkeklere oranla daha fazla kullanıyor.

Erkekler ise benzin, cep telefonu faturası, havayolu, seyahat acentası gibi harcamalarını kadınlara oranla daha fazla kartla ile ödüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber