Alman heyet: Sabotaj yok helikopter dağa çarpmış

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Nisan 2009 07:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle sonuçlanan helikopter kazasını araştırmak üzere gelen Alman heyet, incelemelerini tamamladı. Dün BBP yöneticilerine brifing veren ekip, kazayla ilgili sabotaj iddialarını çürüttü.

Hazırlanan ön raporda, "Helikopterin uydudan veya uzaktan bir cihazla düşürüldüğüne ilişkin hiçbir bulguya rastlanılmadı." denildi. Pilot Kaya İstektepe'nin tedbirsiz davrandığına dikkat çeken uzmanlar, "Körün duvara çarptığı gibi dağa çarptı. 150 metre daha yükselse ve 50 saniye daha süre olsaydı, helikopteri çakılmaktan kurtaracaktı." ifadelerini kullandı.

Son 1 yılda 4 trafik kazası geçiren Yazıcıoğlu'nun helikopterinin Kahramanmaraş'ta düşmesinin ardından suikast iddiaları gündeme gelmişti. BBP yönetimi, bu kuşkularla olayı araştırmak üzere Almanya'dan uzman çağırmıştı. İncelemelerini tamamlayan iki kişilik Alman ekip, pilotun aşırı özgüvene sahip olduğunun altını çizdi. Sis yüzünden önünü görememesine rağmen yola devam edildiğini belirtti. Ekibin raporuna göre helikopterin pervanesi kırık değildi. 200 kilometre hızla giden helikopter, meyilli dağa önce kızaktan çarptı, ardından kafa üstü çakıldı. Bu çakılmadan dolayı kabin 1,5 metre içeri girdi. Ön sırada oturanlar 'adeta parçalandı'. Kaburgaları kırılıp ciğerleri etkilenen Yazıcıoğlu ise helikopterden 6 metre uzağa fırladı. İHA muhabiri İsmail Güneş haricindekiler ilk anda hayatını kaybetti.

Alman ekip, yarın kazayla ilgili ön raporunu BBP yönetimine sunacak. Kesin raporu ise 2 hafta sonra açıklayacak. Bu arada BBP'nin kazayı incelemek üzere Amerika'dan istediği uzman ekibin pazartesi günü Türkiye'ye geleceği öğrenildi. Sivil Havacılık'ın da olayı araştırmak için yurtdışından ekip getireceği öğrenildi. İstektepe'nin midesi ve kanından alınan örnekleri inceleyen Adana Adli Tıp Kurumu'nun ise 20 gün içinde raporunu açıklaması bekleniyor. Yazıcıoğlu ve 5 kişiyi taşıyan Esas Holding'e bağlı Med-Air'e ait helikopter, 25 Mart'ta Kahramanmaraş'ın Keş Dağı'na düşmüştü. Kazadan kurtulan olmamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber