Yargı çalışanları iş bıraktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Nisan 2009 14:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası üyeleri, kamu çalışanlarına da toplu sözleşme hakkı verilmesi ve taleplerinin kabul edilmesi için yarım gün iş bıraktı.

İlk olarak BES üyesi Danıştay çalışanları, iş yerlerinin önünde eylem yaptılar.

Sendikanın iş yeri temsilcisi Şükrü Beştaş, burada grup adına yaptığı açıklamada, yargı işlerinin gerçek yükünü çeken, en sağlıksız koşullarda çalışanların kendileri olduğunu belirterek, hakim ve savcılar gibi kendilerine de insanca yaşayabilecekleri koşulların oluşturulmasını talep etti.

"Eşit işe eşit ücret" istediklerini dile getiren Beştaş, personel eksikliğinin giderilerek, yargı çalışanlarının üzerindeki iş yükünün hafifletilmesi gerektiğini kaydetti.

Açıklamanın ardından gruptakilerin bir kısmı Ziya Gökalp Caddesi üzerinde yürüdüler. Burada diğer iş yerlerinden gelen BES üyeleriyle buluşan grup, "Vergide ve Yargıda Adalet İstiyoruz", "İnsanca Yaşamak İstiyoruz", "Krizin Yükü Patronlara" şeklinde sloganlar atarak, Sakarya ve Mithatpaşa caddeleri üzerinden Adliye'ye yürüdü.

BES Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Duran Ünal, burada grup adına yaptığı açıklamada, ülke genelinde BES'in örgütlü olduğu tüm iş yerlerinde bugün yarım gün iş bırakma eylemi yaptıklarını bildirdi.

Adalet Bakanlığında çalışan yargı emekçilerinin ezilmeye devam edildiğini ileri süren Ünal, hakim ve savcıların ücretleri artırılırken, bunlar dışında kalan yargı çalışanlarının "Diğer Personel" olarak görüldüğünü ve yoksulluk sınırı altında ücretlerle çalıştırıldığını iddia etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber